Επιστολη Α. Γραβανη προς τον Υπουργο Οικονομικων

Προτείνει δέσμη επτά μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων

Επιστολή με εφτά προτάσεις για την στήριξη των επιχειρήσεων απέστειλε  ο Προέδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Γραβάνης Αντώνης στον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα Χρήστο.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Μετά και από την επιτυχή εξέλιξη του EUROGROUP και εν αναμονή των νέων μέτρων για την στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τον COVID 19, αυτών που ανέστειλαν την λειτουργία τους αλλά και αυτών που συνεχίζουν,

Προτείνουμε τα παρακάτω:

  1. Αναστολή της υποχρέωσης πληρωμής φόρων, εισφορών και ρυθμίσεων οφειλών για όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί.
  2. Απόφαση για την μη απώλεια των ρυθμίσεων (Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία & ΟΤΑ) τουλάχιστον μέχρι τέλους του έτους σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής δόσεων και τρεχουσών εισφορών και ταυτόχρονα επέκταση της πάγιας ρύθμισης σε όλο το δημόσιο στις 48 δόσεις
  3. Καταβολή επιδόματος στους εργαζομένους που έχουν χάσει την εργασία τους και  στους εργαζομένους των επιχειρήσεων που πλήττονται αλλά και επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης που είχαν πριν την έλευση της επιδημίας
  4. Αναστολή των διακοπών ρεύματος, νερού και τηλεπικοινωνιών σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν.
  5. Αναστολή όλων των καταληκτικών ημερομηνιών σε προγράμματα επιχορήγησης επιχειρήσεων και επιτάχυνση των διαδικασιών πληρωμών.
  6. Άμεση διάθεση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για παροχή ρευστότητας σε επιχειρήσεις.
  7. Αναστολή καταβολής δόσεων στις Τράπεζες, επανεξέταση του πλαισίου ρυθμίσεων με τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν λόγω ύφεσης, προστασία της πρώτης κατοικίας και αναστολή για τρεις μήνες της σφράγισης επιταγών από τις Τράπεζες.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Οι επιχειρήσεις της χώρας μας επέδειξαν σημαντική υπευθυνότητα μπροστά στην κρίση που αντιμετωπίζουμε, παρόλο που προέρχονται από πολυετή οικονομική ύφεση. Σε αυτή την προσπάθεια που κάνετε ως Κυβέρνηση είμαστε σύμμαχοι σας, ευελπιστούμε όμως τα μέτρα που θα ισχύσουν να αντισταθμίσουν τις απώλειες.

Τέλος σας συγχαίρουμε για την επιτυχία στο πρόσφατο Eurogroup, γεγονός που σας δίνει την δυνατότητα να προχωρήσετε εύκολα στα αναγκαία μέτρα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.