Επισκευες σε 8 σημεια του οδικου δικτυου στη Ροδοπη

Θα κατασκευαστεί και πεζοδρόμιο στη νότια πλευρά της δυτικής εξόδου Κομοτηνής

Στην επισκευή 8 σημείων στο εθνικό και το επαρχιακό δίκτυο της Ροδόπης, καθώς και στην κατασκευή πεζοδρομίου στη δυτική έξοδο Κομοτηνής από το ξενοδοχείο Ροδόπη έως τον κόμβο τελωνείου στη νότια πλευρά θα προχωρήσει η Αντιπεριφέρεια Ροδόπης.

Το έργο, το οποίο έχει προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ, αφορά στη συντήρηση – βελτίωση βατότητας τμημάτων του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου Ν. Ροδόπης σε σημεία όπου υπάρχουν προβλήματα για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι ασφαλτοστρώσεις που προβλέπονται θα πραγματοποιηθούν σε υφιστάμενα ασφαλτοστρωμένα τμήματα που έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες.

Τα τμήματα του εθνικού και επαρχιακού δικτύου Ν. Ροδόπης που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν επεμβάσεις είναι:

Τμήμα 1: κόμβος σχολής Αστυνομίας επί της ΕΟ2
Τμήμα 2: κόμβος Σάλπης έως κόμβος Καλλίστης επί της ΕΟ2
Τμήμα 3: κόμβος Καλλίστης προς Γλυκονέρι επί της ΕΟ2
Τμήμα 4: κόμβος Φαναρίου έως γέφυρα πόρτο Λάγους επί της ΕΟ2
Τμήμα 5: έξοδος οικισμού Αιγείρου προς Καλλίστη
Τμήμα 6: κόμβος Γλυφάδας προς Πόρπη
Τμήμα 7: Πόρπη προς Παγούρια (ύψος εκκοκκιστηρίων)
Τμήμα 8: έξοδος Μεγάλου Δουκάτου προς Κόσμιου

Το συνολικό μήκος επεμβάσεων είναι περίπου 8 χλμ ενώ η συνολική επιφάνεια περίπου 94.000 τ.μ. Οι εργασίες κατά περίπτωση περιλαμβάνουν προσωρινή σήμανση για την εκτροπή της κυκλοφορίας σε μια λωρίδα – απόξεση ασφαλτικών στρώσεων και μεταφορά σε αδειοδοτημένο χώρο ανακύκλωσης – διάστρωση ισοπεδωτικής στρώσης ασφάλτου – πλέγμα ενίσχυσης στρώσης κυκλοφορίας στις περιοχές κόμβων ή επιβράδυνσης ή καθίζησης επιχώματος – ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας – διαγράμμιση – σήμανση – ασφάλιση.

Επίσης θα κατασκευαστεί πεζοδρόμιο στη δυτική έξοδο Κομοτηνής από το ξενοδοχείο Ροδόπη έως τον κόμβο τελωνείου στη νότια πλευρά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.