Επισκεψη υπουργων στο ΔΠΘ

Στο περιθώριο του αναπτυξιακού συνεδρίου

Τέσσερις υπουργοί της Κυβέρνησης θα επισκεφθούν το ΔΠΘ στο περιθώριο του αναπτυξιακού συνεδρίου ΑΜΘ. Οι υπουργοί θα έχουν επαφές με τη διοίκηση του πανεπιστημίου προκειμένου να διερευνήσουν και να συνομολογήσουν θέματα συνεργασιών. Χρήστος Σπίρτζης και Παναγιώτης Κουρουμπλής θα επισκεφθούν το κτίριο διοίκησης του πανεπιστημίου τη Δευτέρα για τον παραπάνω λόγο, ενώ την ίδια ημέρα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η επίσκεψη του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, ο οποίος  θα λάβει μέρος σε έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου του πανεπιστημίου. Την επομένη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, θα βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη και τις εγκαταστάσεις της Ιατρικής Σχολής προκειμένου να επισκεφθεί το Εργαστήριο Φαρμακολογίας.
 
Το αναλυτικό πρόγραμμα των επισκέψεων έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση του Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με αυτό:
 
Την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 αναμένεται να επισκεφθούν το κτίριο Διοίκησης του Δ.Π.Θ. μέλη της Κυβέρνησης.

12:00: Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης. Ο κ. Χρήστος Σπίρτζης είναι απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π.Θ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα συζητηθούν θέματα συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με στόχο την ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων, μελετών και ερευνητικών σχεδίων στους τομείς των μεταφορών, των επικοινωνιών και των έργων υποδομής.
16:00: Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του προγραμματίστηκε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
17:30: Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου. Ο κ. Υπουργός θα παραστεί σε έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Στη συνέχεια κάθε επίσκεψης θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη τύπου από τους κυρίους Υπουργούς και τον Πρυτανεύοντα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Σταύρο Τουλουπίδη, στο κτίριο Διοίκησης του Ιδρύματος, στην πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής.

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 14:30 ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κώστας Φωτάκης θα επισκεφθεί το Εργαστήριο Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Δ.Π.Θ, στην Αλεξανδρούπολη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.