Επισκεψη του υφυπουργου Γιωργου Πεταλωτη στο δημοτικο σχολειο του Ηφαιστου

Σε μια προσπάθεια να συμβάλει στην τόνωση του ηθικού και της διάθεσης των παιδιών του οικισμού του Ήφαιστου να συνεχίσουν το σχολείο και την προσπάθεια άρσης μέσω αυτού του υφιστάμενου αποκλεισμού, ο υφυπουργός Εσωτερικών και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Γιώργος Πεταλωτής, επισκέφτηκε το 4ο Δημοτικό Σχολείο του οικισμού και μοίρασε δώρα στους διακόσιους τέσσερις μικρούς μαθητές. Τον υπουργό συνόδευαν ο βουλευτής Ροδόπης, κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Ηλίας Χαντζής. Μοίρασαν σχολικά σακίδια στους μαθητές, συνομίλησαν μαζί τους, τα ρώτησαν για την πορεία των μαθημάτων τους, ενώ ιδιαίτερο ήταν και το ενδιαφέρον του κ. Πεταλωτή για τις υποδομές του σχολείου και για το μαθήματα, που διδάσκονται. Ο διευθυντής του σχολείου ανέλαβε να τον ξεναγήσει στις αίθουσες και να του παράσχει την απαιτούμενη πληροφόρηση.

Τα χαμόγελα στα πρόσωπα των μαθητών και ο αυθορμητισμός στις εκφράσεις τους, κατέδειξε για άλλη μια φορά πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη τους να τίθενται στο επίκεντρο τέτοιων πρωτοβουλιών και να στηρίζονται από τους πολιτικούς φορείς στην προσπάθειά τους να κάνουν βήματα προόδου. Η χαρά δε και η ικανοποίησή τους για τις τσάντες, που τους δωρίστηκαν, καταδεικνύει ότι έχουν πάρει πολύ στα σοβαρά το νέο τους στόχο. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η προσφορά των παραπάνω δώρων έγινε με πρωτοβουλία του συλλόγου εργαζομένων της βουλής, που ένα από τα σχολεία, που επέλεξε να αποστείλει δώρα εν όψει των γιορτών, ήταν και το 4ο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο του Ηφαίστου.

«Αναδεικνύοντας τα προβλήματα και χτυπώντας τον αποκλεισμό, μπορούμε να πάμε μπροστά»

«Ήρθαμε στο Μειονοτικό Σχολείο του Ηφαίστου», δήλωσε ο κ. Πεταλωτής, «σε έναν οικισμό, όπου κατοικεί μια ιδιαίτερα ευπαθής κοινωνική ομάδα, κάποτε σχεδόν τελείως αποκλεισμένη, κοινωνικά και οικονομικά». «Τα τελευταία χρόνια», παρατήρησε, «η ελληνική πολιτεία έχει ρίξει μεγάλη βαρύτητα στην αντιμετώπιση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού». Αναφέρθηκε δε στην πρωτοβουλία της επίσκεψης του και της διανομής δώρων στους μαθητές, τονίζοντας ότι «σκοπός μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη, ανθρώπους, που είναι πολύ πιο ευάλωτοι από όλους εμάς». «Και για τα παιδιά, που φοιτούν σε αυτό το σχολείο», συνέχισε, «αυτό κάποτε ήταν εξαιρετική πολυτέλεια. Πλέον, σχεδόν όλα τα παιδιά συνεχίζουν, για να πάνε στο γυμνάσιο και στο λύκειο. Προέρχονται μέσα από συνθήκες, οι οποίες είναι αρκετά διαφορετικές από αυτές των υπόλοιπων παιδιών της χώρας. Συνεπώς σε αυτούς τους ανθρώπους η πολιτεία έχει ακόμη περισσότερες υποχρεώσεις. Βλέποντας και αναδεικνύοντας τα προβλήματα και χτυπώντας τον αποκλεισμό σε όλα τα επίπεδα, μόνον έτσι μπορούμε να πάμε μπροστά». «Έχουν γίνει πολύ μεγάλα βήματα», κατέληξε, «αλλά έχουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα, έτσι ώστε αυτά τα παιδιά να έχουν την τύχη, που τους αρμόζει και να κερδισθεί το χαμένο έδαφος των παλαιοτέρων γενιών αυτού του οικισμού, οι οποίες έχουν αδικηθεί πάρα πολύ».

Από τη μεριά του, ο διευθυντής του σχολείου, κ. Δελή Αμέτ Αχμέτ, ευχαρίστησε τον κ. Πεταλωτή για την επίσκεψή του, αλλά και τον κ. Πετσάλνικο για την προσφορά των δώρων στους μαθητές του σχολείου. Αρκέστηκε δε να τονίσει ότι «το παιδικό χαμόγελο σήμερα έχει τη δική του σημασία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.