Επισκεψη του Προξενου της Τουρκιας στον Περιφερειαρχη ΑΜΘ

Θέματα που άπτονται της διασυνοριακής συνεργασίας συζήτησαν οι δύο άνδρες

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο πραγματοποίησε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή, κ. Αλή Ριζά Ακιντζί.
 
Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, κ. Οντέρ Μουμίν και ο πρώην Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Μουσταφά Κατρατζή.
 
Οι δύο άντρες συζήτησαν όλα τα θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή, με τον κ. Μέτιο να κάνει ειδική μνεία στον συντονισμό για τη διαχείριση των υδάτων και την αντιμετώπιση των πλημμυρών στον Έβρο, καθώς και τους ψεκασμούς για τα κουνούπια, που αφορά την υγεία των πολιτών και στις δύο πλευρές των συνόρων.
Επίσης συζητήθηκαν θέματα τουρισμού και τις δυνατότητες της αύξησης της επισκεψιμότητας από την πλευρά της Τουρκίας στην ΑΜΘ, αλλά και γενικότερα οικονομικά θέματα, όπως τη συνεργασία των επιμελητηρίων της Περιφέρειας με τα αντίστοιχα της Τουρκίας καθώς και την προοπτική να συμμετέχουν τα επιμελητήρια της Τουρκίας σε εκθέσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 
Από την πλευρά του ο πρόξενος της Τουρκίας μίλησε για τη σημασία που έχει η ύπαρξη ενός μεγάλου αστικού κέντρου όπως η Κωνσταντινούπολη μόλις 350 χιλιόμετρα από την Περιφέρεια, μια πόλη πολύ σημαντική από οικονομική άποψη η οποία θεωρεί πως μπορεί να αποτελέσει παράγοντα ανάπτυξης.
 
Παράλληλα έκανε για ακόμη μια φορά αναφορά στη βίζα των 72 ωρών, για την οποία είχε πιέσει πάρα πολύ ο αείμνηστος Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης, που θα μπορούσε να δώσει μια ζωντάνια στην περιοχή.
 
Τέλος σημείωσε πως ο νέος Νομάρχης Αδριανούπολης δείχνει μεγάλη θέληση να αναπτύξει στενές συνεργασίες με τη διοίκηση της Περιφέρειας και αμοιβαία επαφή εξειδικεύοντας τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση των δύο ανδρών την Τετάρτη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.