Επισκεψη του Ιδρυματος Μποδοσακη και της ΜΚΟ Solidarity Now στον Συλλογο «Ελπιδα»

Επίκεντρο των συναντήσεων το αδιέξοδο στην εκπαίδευση των παιδιών του οικισμού και η ανάγκη επίτευξης της κοινωνικής τους ένταξης

Στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης «Η Ελπδίδα» βρέθηκαν στελέχη του Ιδρύματος Μποδοσάκη και της ΜΚΟ Solidarity Now, με αφορμή το Active citizens fund Roadshow II, που πραγματοποιήθηκε στη Ξάνθη στις 29 και 30 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα στις 29 Ιανουαρίου τα μέλη του Συλλόγου υποδέχτηκαν την υπεύθυνη του τμήματος επικοινωνίας κ. Ελένη Ζαχαροπούλου, από το τμήμα διαχείρισης Προγραμμάτων & Δωρεών την κ. Τζένη Λαζάρου και από την ομάδα του Social Dynamo την κ. Σοφία Ζαχαράκη, από το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του οικισμού και από την πλευρά του Συλλόγου επικεντρώθηκε στην εκπαίδευση και στο αδιέξοδο που έχει φτάσει κατά το τελευταίο έτος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής που πραγματοποίησε ο Σύλλογος το 2018, στον οικισμό υπάρχουν 3.000 παιδιά. Με δεδομένο ότι ένα μόνο σχολείο δεν επαρκεί, ο Σύλλογος εισηγήθηκε στην διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, να μετακινούνται καθημερινά με λεωφορείο 100 μαθητές στα σχολεία της Ξάνθης. Λόγω  έλλειψης λεωφορείου, τελικά, μόνο μικρός αριθμός εγγράφηκε στα σχολεία της Ξάνθης.
Τα μέλη του  Συλλόγου ευχαρίστησαν τις διευθύνσεις και το προσωπικό των σχολείων που υποδέχτηκαν τα παιδιά και «αγκάλιασαν» την προσπάθεια της ένταξης τους,  υπογραμμίζοντας πως το πιο σημαντικό κομμάτι είναι το πως θα επιτευχθεί η κοινωνική ένταξη των παιδιών του Οικισμού μέσω της φοίτησης τους στα δημόσια σχολεία μέσα στην πόλη της Ξάνθης.

Ακολούθως στις 30 Ιανουαρίου, στο χώρο του Συλλόγου βρέθηκαν η κ. Αντιγόνη Λυμπεράκη γενική διευθύντρια του Solidarity Now και ο κ. Σωτήρης Λαγανόπουλος, από τη Διεύθυνση και Συντονισμό Προγραμμάτων & Δωρεών του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ξανά η εκπαίδευση των παιδιών, η κοινωνική τους ένταξη και η ανάγκη συμμετοχής τους σε εξωσχολικές δραστηριότητες. Επιπλέον δε, οι ελλείψεις βασικών έργων υποδομών και τα προβλήματα υγείας στα οποία οδηγούν και τέλος το υψηλό ποσοστό ανεργίας που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Μάλιστα, οι κ.κ. Λαγανόπουλος και Λυμπεράκη ξεναγήθηκαν στον οικισμό  και είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ιδίοις όμασι τα όσα συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.