Επισκεψη της νεας Πρεσβη της Αυστραλιας στο Δημο Κομοτηνης

Τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου σε βιομηχανία, αγροτική παραγωγή και τουρισμό εξέθεσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γ. Πετρίδης

Σε Κομοτηνή και Θρυλόριο βρέθηκε την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου η νέα Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα κ. Kate Logan, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην περιοχή αυτές τις ημέρες.
 
Η κ. Logan, η οποία επισκέφτηκε την Αλεξανδρούπολη την Τετάρτη, επισκέφτηκε τον κ. Πετρίδη με τον οποίο συζήτησε τις οικονομικές δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή τόσο σε επιχειρήσεις όσο και άλλους τομείς, ενώ εντύπωση της έκανε και το τσάι TUVUNU που απόλαυσε κατά την επίσκεψή της. 

Αυστραλιανό ενδιαφέρον και ευκαιρίες στην περιοχή 

Η κ. Logan εξέφρασε τη χαρά της που επισκέπτεται την περιοχή μας μετά από πολλά χρόνια, μιας και είχε βρεθεί σε αυτή πριν από 20 χρόνια, την πρώτη φορά που είχε έρθει ως στέλεχος της Αυστραλιανής Πρεσβείας στην Αθήνα.
 
Στην επίσκεψή της είδε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πως η περιοχή άλλαξε προς το καλύτερο, με τις οικονομικές δυνατότητες να βελτιώνονται και τις κοινωνικές σχέσεις να συνεχίζουν να είναι ομαλές, ενώ μίλησε με τον Δήμαρχο Κομοτηνής για τις πρωτοβουλίες που πήρε για όλα τα θέματα στα 8 χρόνια του στη διοίκηση του Δήμου.
 
Η ίδια επισκέφτηκε το Θρυλόριο, το οποίο φέρει το όνομα του  Αυστραλού Ύπατου Αρμοστή για τους πρόσφυγες μετά τη μικρασιατική καταστροφή κ. George Treloar, και τόνισε πως θα ήθελε να υπάρξει μια πιο στενή σχέση μεταξύ της Αυστραλίας και της περιοχής, με τον οικισμό να αποτελεί ένα μοντέλο της συνεργασίας τους.
 
Αλλά και οικονομικά θεωρεί πως η Αυστραλία μπορεί να δραστηριοποιηθεί πιο έντονα στην περιοχή, γιατί υπάρχει ένα γενικότερο ενδιαφέρον Αυστραλιανών εταιρειών στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και ειδικότερα έμαθε κατά την επίσκεψή της στην περιοχή για ευκαιρίες που υπάρχουν και μπορεί να προσελκύσουν το ενδιαφέρον Αυστραλιανών εταιρειών. Μολαταύτα θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως αυτό θα εξελιχθεί διευκρίνισε η ίδια. 

Αναπτυξιακές δυνατότητες σε βιομηχανία, παραγωγή και τουρισμό 

Ο κ. Πετρίδης κατά τη συνάντηση περιέγραψε στην κ. Logan τους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς που υπάρχουν στην περιοχή μας, τόσο σε επίπεδο Θράκης όσο και Δήμου Κομοτηνής, εστιάζοντας κυρίως σε τρείς τομείς.
 
Ο ένας ήταν το κομμάτι της υφιστάμενης Βιομηχανικής Περιοχής, μιας πολύ καλής υποδομής που έχει διαθέσιμο χώρο προκειμένου να υποδεχθεί ένα πιθανό επενδυτή, σε συνδυασμό με τους οδικούς άξονες που συνδέουν την Κομοτηνή τόσο με την υπόλοιπη Ελλάδα, όσο και με την Τουρκία αλλά και τη Βαλκανική ενδοχώρα.
 
Το δεύτερο ήταν το θέμα της παραγωγής, μιας και η περιοχή μας έχει δυναμικές καλλιέργειες που αφενός μπορούν να καθετοποιηθούν αφετέρου δεν ευδοκιμούν την Αυστραλία.
 
Τέλος αναφέρθηκε στο κομμάτι του τουρισμού, στην κλίμακα και το μέτρο όχι του ανταγωνισμού προς τις υπόλοιπες περιοχές, αλλά στο πλαίσιο της ανάδειξης του brand της Κομοτηνής, της συνύπαρξης δηλαδή των δύο στοιχείων και των δύο πολιτισμών και ό,τι μπορεί να προκύψει από αυτή τη διαπολιτισμικότητα και πολυπολιτισμικότητα της περιοχής μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.