Επισκεψη προξενου στο Τζελαλ Μπαγιαρ

Tην πρώτη του επίσκεψη στο Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο Κομοτηνής (Τζελάλ Μπαγιάρ) πραγματοποίησε ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή κ. Ουμίτ Γιαρντίμ χθες το πρωί με σκοπό να γνωριστεί με τους καθηγητές, τους μαθητές, αλλά και να περιηγηθεί το σχολείο, την αίθουσα πληροφορικής που λειτουργεί για πρώτη φορά φέτος μαζί με την καινούργια πτέρυγα του σχολείου. Το μαθητικό δυναμικό του συγκεκριμένου σχολείου αυξάνεται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο, φέτος ο αριθμός των μαθητών έχει αγγίξει στους 530.

«Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε επίσκεψη, γιατί έχουμε το καλύτερο σχολείο, τα καλύτερα παιδιά» δήλωσε ο διευθυντής του Τζελάλ Μπαγιάρ κ. Γιώργος Καζάκος, για να τονίσει ότι σε σύγκριση με το παρελθόν, το σχολείο δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. «Προβλήματα πάντα υπάρχουν, αλλά προσπαθούμε να λύσουμε ό,τι πρόβλημα αντιμετωπίζουμε. Τώρα το πρόγραμμα γίνεται κανονικά, έχουμε μεγάλο αριθμό καθηγητών, 35 καθηγητές, 7 μετακλητοί, 10 ημεδαποί μουσουλμάνοι και οι υπόλοιποι χριστιανοί».

Όπως μετέφερε και ο κ. Καζάκος οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου έχουν αδυναμία στην ελληνική γλώσσα, «αυτό το αντιμετωπίζουμε όσο μπορούμε, θα αρχίσουμε και ενισχυτική διδασκαλία από σήμερα για τους μαθητές της πρώτης και δευτέρας γυμνασίου. Είμαστε στην καλύτερη κατάσταση από τότε που ιδρύθηκε το σχολείο. Θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε να βελτιωθεί η εκπαίδευση στη μειονότητα, όσο περνάει από το χέρι το δικό μας, τουλάχιστον σ΄ αυτό το Γυμνάσιο – Λύκειο» κατέληξε.

«Νομίζω ότι τα παιδιά της μειονότητας, ζούνε και συμπεριφέρονται μαθησιακά σε ένα πολύ καλό κτήριο, με σύγχρονες προδιαγραφές» σημείωσε στη σχετική του δήλωση ο νομάρχης Ροδόπης κ. Άρης Γιαννακίδης και έκανε λόγο για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων . «Έχουμε δεσμευτεί ότι σε λίγο καιρό θα έχουμε ολοκληρωμένη τη μελέτη για μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Πιστεύω μέσα στο χρόνο, να έχουμε τη δυνατότητα να ξεκινήσει και η ικανοποίηση αυτού του αιτήματος της νεολαίας της μειονότητας που αφορά αθλητικές εκδηλώσεις, αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις εδώ στο χώρο του μειονοτικού λυκείου».

Να σημειωθεί τέλος ότι, ο γενικός πρόξενος κ. Ουμίτ Γιάρντιμ περιηγήθηκε στην παλιά και στην καινούργια πτέρυγα του σχολείου αλλά και στην αίθουσα πληροφορικής, όπου βρίσκονται 10 υπολογιστές δώρο του τουρκικού προξενείου, συνοδευόμενος από τον νομάρχη Ροδόπης κ. Άρη Γιαννακίδη, τον συντονιστή Μειονοτικής Εκπαίδευσης στη Θράκη κ. Σάββα Μαραγκό, τους αντινομάρχες κ.κ. Χατζηοσμάν, Δεβετζήογλου, τον διευθυντή κ. Γιώργο Καζάκο, τον προέδρου της Σχολικής Εφορείας κ. Σινασί, αλλά και από τους καθηγητές.

Σιμπέλ Χατζή Αλή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.