Επισκεψη νομαρχη στο 2ο Δημοτικο Σχολειο Κομοτηνης

Τη διαβεβαίωση για δρομολόγηση νέου κτιριολογικού προγράμματος, καλύπτοντας το αίτημα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής για προσθήκη δυο αιθουσών και ένα γυμναστήριο, έδωσε ο νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης κατά τη διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψης στο σχολείο.

Με την επίσκεψη αυτή ο κ. νομάρχης απήντησε στην επιστολή που έλαβε πρόσφατα από τους μαθητές της Δ΄ τάξης του προαναφερόμενου σχολείου, στην οποία αναφέρονται προτάσεις έργων και προοπτικές της περιοχής.

Τη δυνατότητα να συζητήσει με τους μαθητές τις προτάσεις τους για κάποια έργα που πιστεύουν ότι πρέπει να γίνουν στην πόλη της Κομοτηνής, αλλά και στο νομό μας, είχε χθες ο κ. Γιαννακίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο συνοδευόμενος από τον Μαρίνο Κωνσταντινίδη, προϊστάμενο της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Προηγήθηκε σύντομη συνάντηση με το διδακτικό προσωπικό του σχολείου στην αίθουσα δασκάλων, ενώ στη συνέχεια ο κ. Γιαννακίδης επισκέφθηκε τη Δ΄ τάξη όπου άκουσε τις προτάσεις των μαθητών, μεταξύ των οποίων είναι έργα όπως καινούρια σχολεία-εξοπλισμός σχολείων, πάρκα-πλατείες-περισσότερο πράσινο, καθαρά φρεάτια, υπόγειο ή πολυώροφο γκαράζ, έργα τα οποία κατά τη γνώμη των μαθητών μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων της περιοχής.

Τη διαβεβαίωση για δρομολόγηση του νέου κτιριολογικού προγράμματος, καλύπτοντας το αίτημα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής για προσθήκη δυο αιθουσών και ένα γυμναστήριο, έδωσε ο νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης κατά τη διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψης στο σχολείο. «Από κοινού με την Α/βάθμια Εκπαίδευση Ροδόπης δρομολογούμε το νέο κτιριολογικό πρόγραμμα. Θα προχωρήσουμε στην κατασκευή για προσθήκη τριών αιθουσών και ενός γυμναστηρίου, βάζοντας σαν στόχο το 2007, για να καλύψουμε το αίτημα του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Οι μικροί μαθητές της Δ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου ήθελαν να επικοινωνήσουν μαζί μου προβάλλοντας ότι είναι ενεργοί πολίτες και ότι έχουν άποψη για τη ζωή. Περιέγραψαν το πώς βλέπουν την ποιότητα του περιβάλλοντος και πρότειναν μέτρα, έργα και δράσεις»,
ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Γιαννακίδης, ο οποίος αποχώρησε από το σχολείο εντυπωσιασμένος από τα παιδιά, τα οποία «μας διαβεβαιώνουν για ένα καλύτερο αύριο. Δίνουν το στίγμα ότι είναι κοινωνικοί εταίροι σ’ έναν δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας για το μέλλον αυτής της περιοχής».

Αναφερόμενος σε μια από τις προτάσεις των παιδιών που έχει να κάνει με την κατασκευή φραγμάτων, ο κ. νομάρχης υποσχέθηκε να ξεναγήσει τα παιδιά στο φράγμα του Ιασίου «για να δουν από κοντά πώς διαμορφώνεται και πώς φτιάχνεται ένα πολύ μεγάλο αρδευτικό έργο».

Ο Μαρίνος Κωνσταντινίδης,
προϊστάμενος της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, με τη σειρά του έκανε λόγο για τη γνωστή ευαισθησία του κ. νομάρχη σε θέματα παιδείας, σημειώνοντας ότι «βρήκαμε την ευκαιρία να του εκθέσουμε θέματα που αφορούν στη λειτουργία του σχολείου και κυρίως τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Πήραμε την υπόσχεση ότι θα δρομολογηθεί η διαδικασία ανέγερσης προσθήκης στο σχολείο αυτό».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης,
διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, αναφερόμενος στην επικοινωνία του κ. νομάρχη με τους μαθητές της Δ΄ τάξης, αναφέρθηκε στις διαβεβαιώσεις του κ. Γιαννακίδη ότι «θα γίνουν αρκετά πράγματα πάνω στον τομέα που εργάζονται τα παιδιά στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης».

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφέρει τα προβλήματα του σχολείου, τα οποία έθεσε στον κ. νομάρχη, ο οποίος με τη σειρά του διαβεβαίωσε ότι «πολύ σύντομα θα γίνουν όσα είναι επείγοντα».

Συγκεκριμένα, τα επείγοντα έργα έχουν σχέση με την ασφάλεια των παιδιών αλλά και με την ευρυχωρία των τάξεων. Πρώτη επιτακτική ανάγκη του σχολείου είναι μια σκεπή διότι «το σχολείο είναι φτιαγμένο το 1930 και λόγω φθοράς της πλάκας μπάζουν νερά με αποτέλεσμα να πέφτουν ταβάνια πάνω στα παιδιά». Επίσης, η διεύθυνση του σχολείου ζητάει προσθήκη δυο αιθουσών και γυμναστήριο στην αυλή του σχολείου, τα οποία «θα μας δώσουν μεγαλύτερη άνεση και για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, αλλά και για την καλύτερη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου».

Μαρία Παπαδοπούλου

Επιστολή των μαθητών της Δ΄ τάξης

«Εμείς οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης του Περιβάλλοντος σκεφτήκαμε και προτείνουμε κάποια έργα που πρέπει, κατά τη γνώμη μας, να γίνουν στο Νομό Ροδόπης και στην πόλη μας, την Κομοτηνή. Πιστεύουμε ότι τα έργα αυτά θα καλυτερέψουν την ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων, ανεξάρτητα ηλικίας, επαγγέλματος και τόπου διαμονής. Ξέρουμε βέβαια πως κάποια απ’ αυτά δεν είναι στην αρμοδιότητά σας και κάποια άλλα την υπερβαίνουν. Όμως είμαστε βέβαιοι πως και γι’ αυτά θα προσπαθήσετε όσο μπορείτε. Εμείς, οι ενεργοί πολίτες του μέλλοντος, θέλουμε να ζήσουμε σ’ ‘ένα κόσμο καλύτερο και οι προσπάθειές σας θα βοηθήσουν σ’ αυτό. Γνωρίζοντας ότι θα ακούσετε τη γνώμη μας με προσοχή, σας ευχαριστούμε θερμά.

Με αγάπη

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης

του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής

Προτείνουμε τα παρακάτω έργα για την πόλη μας και το Νομό μας: Καινούρια σχολεία-εξοπλισμός σχολείων, πάρκα-πλατείες-περισσότερο πράσινο, καθαρά φρεάτια, υπόγειο ή πολυώροφο γκαράζ, ποδηλατόδρομοι, καινούριοι δρόμοι-αυτοκινητόδρομοι, ζωολογικός κήπος- κυνοκομείο, στάδια, φράγματα, λιμάνια-μαρίνες, αεροδρόμια»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.