Επισκεψη μαθητων της Α΄ Τεχνικης Σχολης Λεμεσου στον δημαρχο Κομοτηνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Α΄ Τεχνική Σχολή Λεμεσού Κύπρου, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή της Σχολής καθώς και μαθητές και εκπαιδευτικούς του 2ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής με τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Καπαρτή, συνάντησαν τον Δήμαρχο Κομοτηναίων κ. Δημήτρη Κοτσάκη το πρωί της Τετάρτης 1 Απριλίου 2009, με αφορμή την επίσκεψή τους στην πόλη και την αδελφοποίησή τους με το 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής.

Ο Δήμαρχος Κομοτηναίων υποδέχθηκε τους μαθητές και καθηγητές στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Κοτσάκης αφού τους καλωσόρισε, έκανε μια γενική αναφορά στην πόλη της Κομοτηνής και την ανάπτυξή της και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο πρόγραμμα της αδελφοποίησης των δύο σχολείων. Στην συνέχεια διανεμήθηκαν σε όλους τους μαθητές και στους καθηγητές ενημερωτικά φυλλάδια του Δήμου Κομοτηνής.

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Α’ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού κ. Μάριος Αντωνιάδης εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία τους «στην ιστορική περιοχή της Κομοτηνής», ενώ χαρακτήρισε λανθασμένο τον όρο αδελφοποίηση, «διότι έτσι και αλλιώς είμαστε αδέλφια». Όπως είπε οι δράσεις θα φέρουν κοντά την Κύπρο με τη Θράκη «η οποία για να είμαι ειλικρινής είναι μια περιοχή που δεν είναι γνωστή στους Κύπριους, παρόλο που υπάρχουν στην Κομοτηνή Κύπριοι φοιτητές και λειτουργεί και σύλλογος Κυπρίων. Ευελπιστούμε να φιλοξενήσουμε αδελφούς από την Κομοτηνή στην Κύπρο να γνωρίσουν το πρόβλημα που έχουμε και έτσι μέσα από την αλληλογνωριμία η υποστήριξη θα είναι περισσότερο αποτελεσματική».

Ο Δήμαρχος Κομοτηναίων
παρέδωσε στον Διευθυντή της Σχολής το έμβλημα του Δήμου Κομοτηνής και έντυπα του Δήμου, προκειμένου να τα δώσει στον Δήμαρχο της πόλης της Λεμεσού. Ο Διευθυντής του σχολείου αφού παρέδωσε στον Δήμαρχο Κομοτηναίων μια συλλογή από 50 περίπου βιβλία Κυπρίων συγγραφέων, ως δωρεά προς την Βιβλιοθήκη του Δήμου Κομοτηνής ανταπέδωσε με διάφορα δώρα από τον Δήμαρχο της Λεμεσού.

Ο.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.