Επισκεψη Κοκλα σε 9ο νηπιαγωγειο και σχολειο

Συνέχεια στις επισκέψεις της σε σχολεία της πόλης μας, εν όψει των εορταστικών ημερών, είχε εχθές η γ.γ. γραμματέας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θεοδώρα Κόκλα. Προορισμός της αυτή τη φορά ήταν τα συστεγαζόμενα σχολεία του 9ου δημοτικού και του 9ου νηπιαγωγείου, όπου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους μικρούς μαθητές. Συγκεκριμένα, στο δημοτικό φοιτούν 125 μαθητές, εκ των οποίων οι 45 αθίγγανοι, ενώ γύρω στα 40 παιδάκια φιλοξενεί το νηπιαγωγείο. Οι επισκέψεις της περιφερειάρχη σε σχολεία έχουν προγραμματιστεί με βασικό κριτήριο τις ανάγκες των μαθητών, που φιλοξενούνται σε αυτά. Εξ ου και τα δώρα, που τους προσέφερε, από μια σχολική τσάντα με πλούσιο περιεχόμενο σε σχολικά είδη, που όχι μόνο προκάλεσαν έντονα χαμόγελα στους μαθητές, αλλά αναμένεται για πολλούς μαθητές να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους στις σχολικές τους υποχρεώσεις. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η κ. Κόκλα είχε εκτενείς συζητήσεις τόσο με τα παιδιά, όσο και με τους διδάσκοντες καθηγητές τους, φανερώνοντας ενδιαφέρον για την πορεία των μαθημάτων τους και για προβλήματα, που τυχόν αντιμετωπίζουν. Τα παιδιά του νηπιαγωγείου από την άλλη την ευχαρίστησαν για την παρουσία και τα παιχνίδια, που τους προσέφερε, τραγουδώντας της μερικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Τέλος, η κ. Κόκλα παρευρέθηκε και στη χριστουγεννιάτικη γιορτή, που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά του δημοτικού.

Θεοδώρα Κόκλα, «Πρέπει να προβάλλονται οι πρωτοβουλίες των σχολείων και κυρίως η δουλειά των δασκάλων»

Στις δηλώσεις της η κ. Κόκλα επικεντρώθηκε στην ουσιαστική δουλειά που γίνεται στο συγκεκριμένο σχολείο. «Αυτό που είναι ενδιαφέρον σε αυτό το σχολείο είναι ότι κάνει πολλά πράγματα σε σχέση με το περιβάλλον. Υπάρχουν δράσεις που γίνονται με συνεργασία των δασκάλων και των μαθητών που αφορούν στη διαφύλαξη παραδοσιακών ποικιλιών, κάτι πολύ σημαντικό για την βιοποικιλότητα της περιοχής. Επίσης μια μεγάλη προσπάθεια γίνεται στο θέμα της εκπαίδευσης των παιδιών σε ζητήματα ανακύκλωσης και είναι πολύ ενδιαφέρον το ότι πέρα από τη γενικότερη ανακύκλωση γίνεται ανακύκλωση και μπαταριών ακόμη και εκπαίδευση κομποστοποίησης των οργανικών λυμάτων. Αυτό που δίνουν οι δάσκαλοι είναι πολύ σημαντικό για τη νέα γενιά που δημιουργούμε. Επίσης θεωρώ ότι και η προσπάθεια μέσω της συμμετοχής τους σε ένα ποδηλατικό αγώνα ευαισθητοποεί τα παιδιά και δημιουργεί τη νεολαία του αύριο και τους ανθρώπους του αύριο με σημαντικές ευαισθησίες σε καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία μας, όπως το περιβάλλον, αλλά και η συνύπαρξη διαφόρων πολιτισμικών ομάδων και αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό». Η κ. Κόκλα, ευχαρίστησε τους δασκάλους για τη δουλειά που κάνουν τονίζοντας ότι «η εικόνα του σχολείου το αποπνέει αυτό και θεωρώ ότι καλό θα ήταν τέτοιες πρωτοβουλίες που είδα σήμερα, αλλά και χθες στα σχολεία που επισκέφθηκα, είναι σημαντικές και θα πρέπει να προβάλλονται και κυρίως να προβάλλεται το σημαντικό έργο των δασκάλων»

Γιώργος Γούλας, «Οι πρωτοβουλίες αυτές αναδεικνύουν την ευαισθησία της πολιτείας»

Ο διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου κ. Γιώργος Γούλας, ευχαρίστησε την κ. Κόκλα για την χειρονομία της τονίζοντας ότι «αυτές τις άγιες μέρες είναι πολύ σημαντικό οι φορείς να διοργανώνουν εκδηλώσεις», και υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να «είναι κοντά μας όχι μόνο αυτές τις ημέρες αλλά και όλο το χρόνο. Είναι πρωτοβουλίες που ειδικά στην περιοχή μας με τις ιδιαίτερες πληθυσμιακές ομάδες και την ύπαρξη προβλημάτων διαβίωσης και επιπέδου αναδεικνύουν την ευαισθησία της πολιτείας και μας δίνουν περισσότερο θάρρος για να συνεχίσουμε τη δουλειά μας».

Ακριβή Βλαχοπούλου, «Η προσπάθειά μας επικεντρώνεται κυρίως πάνω στην εκμάθηση της γλώσσας

Η διευθύντρια του 9ου νηπιαγωγείου κ. Ακριβή Βλαχοπούλου ευχαρίστησε με τη σειρά της την κ. Κόκλα αναφέροντας ότι το νηπιαγωγείο «περιλαμβάνει σαράντα μαθητές από τους οποίους ένα μεγάλο ποσοστό πάνω από το 50% είναι μουσουλμάνοι. Προσπαθούμε πολύ επικεντρώνοντας πάνω στην εκμάθηση της γλώσσας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.