Επισκεψη Ευριπιδη Στυλιανιδη στην Κροατια

Εκπροσωπώντας το πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και πρόεδρος της πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατία στα Βαλκάνια ο αναπληρωτής τομεάρχης εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Ε. Στυλιανίδης επισκέφθηκε την Κροατία.

Το κλιμάκιο αποτελούνταν επίσης από τους Γραμματείς Διεθνών Σχέσεων του Γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, του Βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος, του Σουηδικού, Ολλανδικού και Αυστριακού Κεντροδεξιού Κόμματος.


Ο Βουλευτής Ροδόπης είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο του πρώτου κόμματος της Κροατίας HDZ κ. Σαβαντέρ (αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης), τον πρόεδρο της Κροατικής Βουλής και αρχηγό του Αγροτικού Κόμματος και με το προεδρείο του κόμματος του Δημοκρατικού Κέντρου.

Η επίσκεψη, που στόχο είχε να κρίνει αν τα παραπάνω κόμματα πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξη ως παρατηρητές στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και με τις καλύτερες δυνατές εξελίξεις για τις διμερείς σχέσεις της Ελλάδας. Αποτέλεσε δε ένα ακόμα σημαντικό βήμα ενίσχυσης του ρόλου που έχει αναλάβει ο Κ. Καραμανλής στην Ν.Α. Ευρώπη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.