Επισκεψη Δαμωνα Δαμιανου στο «Τζελαλ Μπαγιαρ»

Το Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κομοτηνής «Τζελάλ Μπαγιάρ», επισκέφτηκε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής, επικεφαλής του συνδυασμού «Κομοτηνή – Νέα Εποχή» Δάμων Δαμιανός, ο οποίος συνοδευόταν από τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους κ. κ. Μουμίν Χακάν και Χασάν Σερδάρ.

Ο κύριος Δαμιανός συναντήθηκε με το Σύλλογο των Καθηγητών, στους οποίους απηύθυνε ευχές για τη νέα σχολική χρονιά και είδε τον Διευθυντή κύριο Καζάκο και τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορίας κύριο Σινασί. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο υποψήφιος Δήμαρχος δήλωσε: «Επί δέκα χρόνια, με τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα, ασχολήθηκα αναλυτικά με τα προβλήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης αλλά και του συγκεκριμένου σχολείου. Η κατάσταση που υπάρχει με την περίφραξη του αυλόγυρου του σχολείου είναι απαράδεκτη. Ουσιαστικά το σχολείο είναι εκτεθειμένο σε κάθε είδους επιθέσεις εξωσχολικών στοιχείων, τα οποία με μεγάλη άνεση μπορούν να εισέλθουν μέσα σ’ αυτό και να διαταράξουν τη γαλήνη και να υπονομεύσουν την σχολική λειτουργία. Κατά την άποψή μας, υπεύθυνη για την κατάσταση αυτήν είναι η απερχόμενη δημοτική αρχή, η οποία από το Μάιο έκοψε τα δέντρα προκειμένου να ξεκινήσει εργασίες περίφραξης της αυλής, και έκτοτε δεν έχει γίνει τίποτα. Δεσμευόμαστε ότι ένα από τα πρώτα ζητήματα που θα περιλάβουμε στο τεχνικό μας πρόγραμμα αμέσως μετά την εκλογή μας στη διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής, θα είναι και η περίφραξη του αυλόγυρου του Τζελάλ Μπαγιάρ.

Παράλληλα θέλω να σημειώσω ότι οι 560 μαθητές που φοιτούν στο σχολείο σήμερα και είναι κατανεμημένοι σε 18 τμήματα μεγαλύτερα των 30 μαθητών το καθένα, δημιουργεί εκ των πραγμάτων πρόβλημα στη λειτουργία του σχολείου και στην ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης.

Ζητούμε από την κυβέρνηση να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την δημιουργία δύο νέων μειονοτικών Γυμνασίων – Λυκείων στο νομό Ροδόπης, έξω από τα όρια του Δήμου Κομοτηνής, ώστε το Τζελάλ Μπαγιάρ να αποσυμφορηθεί και να πάψει να υφίσταται η ταλαιπωρία των παιδιών που πηγαινοέρχονται στο σχολείο από αποστάσεις μεγαλύτερες των 50 χιλιομέτρων.

Είμαι πεπεισμένος ότι το μέτρο εισαγωγής της Τουρκικής γλώσσας ως προαιρετικής ξένης γλώσσας στα δημόσια γυμνάσια της Θράκης, δε θα αξιοποιηθεί όπως θα έπρεπε αν δεν συνοδευτεί από την αποδοχή του αιτήματος της μειονότητας για δημιουργία νέων μειονοτικών Γυμνασίων και Λυκείων, που θα πληρούν όλες τις σύγχρονες προϋποθέσεις υψηλού επιπέδου παρεχόμενης εκπαίδευσης.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.