Επισκεψη Χατζηοσμαν και Γιαννακιδη στον Υπουργο Αγροτικης Αναπτυξης

Την Πέμπτη 28 Αυγούστου ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ ν. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, επισκέφθηκε μαζί με τον Νομάρχη Ροδόπης, Άρη Γιαννακίδη, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέκο Κοντό. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση του Υπουργού για την δυσμενή εξέλιξη της καπνοκαλλιέργειας στον νομό Ροδόπης λόγω του καύσωνα και των ιώσεων που έπληξαν την παραγωγή την φετινή καλλιεργητική περίοδο.

Ο βουλευτής Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, και ο Νομάρχης Ροδόπης, Άρης Γιαννακίδης, μετέφεραν και γραπτώς μέσω επιστολών το αίτημά τους για καταγραφή των ζημιών και άμεση αποζημίωση των καπνοπαραγωγών. Ο Υπουργός εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον και δεσμεύτηκε για τη διερεύνηση του θέματος.

Στην επιστολή τους προς τον υπουργό τονίζουν τα εξής: «Στο νομό Ροδόπης η φετινή καλλιεργητική περίοδος βρήκε τους περίπου 8.500 καπνοπαραγωγούς αντιμέτωπους με τον καύσωνα των θερινών μηνών και με τις ιώσεις που έπληξαν την παραγωγή, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί σημαντικά η ποιότητα του καπνού. Οι καπνοπαραγωγοί είναι εξαιρετικά ανήσυχοι βλέποντας το εισόδημά τους να συρρικνώνεται ως αποτέλεσμα του καύσωνα και των ιώσεων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους σας παρακαλώ να μεριμνήσετε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας για την καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση των καπνοπαραγωγών του νομού Ροδόπης προκειμένου να διασφαλίσουμε και να προστατεύσουμε το ήδη πενιχρό εισόδημα των καπνοπαραγωγών».

Εν συνεχεία ο βουλευτής Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Νικόλαο Κατσαρό, προκειμένου να τον ενημερώσει για το ίδιο θέμα. Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε να διερευνήσει το πρόβλημα και να συνδράμει στην αντιμετώπισή του».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.