Επισκεψη αναπληρωτη νομαρχη στις φυλακες Κομοτηνης

Είδη πρώτης ανάγκης για τους άπορους κρατούμενους της Φυλακής Κομοτηνής, ενόψει των εορτών, έδωσε ο Αναπληρωτής Νομάρχης Ροδόπης Κώστας Κατσιμίγας την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, συνοδευόμενος από την Νομαρχιακή σύμβουλο κ Παρασκευή Νεστοράκη .Οι εκπρόσωποι της Νομαρχίας έγιναν δεκτοί και ενημερώθηκαν επισταμένα για τα προβλήματα της φυλακής, που λειτουργεί με υποδειγματικό τρόπο, παρά την υπερπληθώρα των κρατουμένων, από τον Δ/ντη κ Κώστα Καμπάνταη.

Ο κ Κατσιμίγας δήλωσε μετά από την επίσκεψη του :

«Σήμερα γίνεται μία συμβολική κίνηση από τη Νομαρχία Ροδόπης, κίνηση γιατί οι πραγματικές ανάγκες είναι τεράστιες. Λόγω των εορτών ο Νομάρχης και το Νομαρχιακό συμβούλιο αποφάσισαν να κάνουν μία χειρονομία και να φέρει είδη κυρίως προσωπικής υγιεινής στους κρατουμένους. Σαφέστατα με την κίνησή μας αυτή δεν λύνεται το πρόβλημα που είναι τεράστιο. Γνωρίζομε ότι ο αριθμός των κρατούμενων είναι πολύ μεγαλύτερος από τις δυνατότητες της φυλακής.

Η κίνηση είναι συμβολική και ως αναγνώριση της πολύ σημαντικής δουλειάς που γίνεται από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και την εξωτερική φρουρά του καταστήματος, αλλά και για να δείξουμε την αγάπη και την συμπαράστασή μας στους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται και συγχρόνως να εκφράσουμε τις ευχές μας στο προσωπικό των φυλακών.

Δεν είναι τυχαίο ότι το κατάστημα της Κομοτηνής θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα της χώρας. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Ας ευχηθούμε ότι η κοινωνία μας στο μέλλον μειώσει των αριθμό των ανθρώπων που θα οδηγηθούν στη φυλακή και να υπάρχουν καλύτερα και λιγότερα σωφρονιστικά καταστήματα»

Νεζιχά Κιοσσέ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.