Επισκεφθηκε το νομαρχη Ροδοπης

Διήμερη επίσκεψη σε Έβρο και Ροδόπη πραγματοποίησε ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Νόρμπερτ Ναντόφσκι, ο οποίος παραβρέθηκε χθες και στα εγκαίνια της έκθεσης «Θράκη 2005». Στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Κομοτηνή ο Γενικός Πρόξενος επισκέφθηκε το δήμαρχο, το νομάρχη και τον μητροπολίτη.

Την υφιστάμενη κατάσταση της περιοχής μας αποτύπωσε ο νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Νόρμπερτ Ναντόφσκι. «Στην περιοχή της Θράκης υπάρχει πολιτική ομαλότητα, υπάρχει ασφάλεια, υπάρχει δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά και ακριβώς δίπλα υπάρχουν οι αγορές με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αγορές που ενδιαφέρουν όλες τις προηγμένες χώρες», δήλωσε ο κ. Γιαννακίδης, ο οποίος αναφερόμενος στις πολύ σημαντικές παρουσίες από πρέσβεις ή προξένους μεγάλων χωρών που γίνονται στην περιοχή μας τελευταία, είπε ότι «όλα αυτά αναδεικνύουν τη μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική αυτού του τόπου» και ότι τόσο οι γηγενείς, οι θεσμικοί και κοινωνικοί φορείς όσο και η ίδια η πολιτεία πρέπει να αναδείξουν τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτής της περιοχής.

Ο κ. Νόρμπερτ Ναντόφσκι είναι ο καινούριος Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και η περιοχή αρμοδιότητάς του είναι από Φλώρινα μέχρι Αλεξανδρούπολη.

Καλύτερη γνωριμία με την πόλη της Κομοτηνής αλλά και παρουσία στην έκθεση «Θράκη 2005» ήταν ο σκοπός της επίσκεψής του στην πόλη μας. «Ήρθα σήμερα εδώ για να γνωρίσω καλύτερα την Κομοτηνή. Γνώρισα την Κομοτηνή στην σύνοδο του ΟΕΣΙΠ μερικές μέρες πριν και ήρθα σήμερα για την «Θράκη 2005», για να μιλήσω με το νομάρχη, με το δήμαρχο, με τον μητροπολίτη», είπε ο κ. Ναντόφσκι, ο οποίος ταυτόχρονα δήλωσε πολύ ευχαριστημένος από την επίσκεψή του στη Θράκη. «Έχετε μια πολύ ωραία θέση εδώ για την οικονομική ανάπτυξη, για το μέλλον με τη Βουλγαρία που θα μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την Τουρκία που υπάρχει πιθανότητα για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εσείς αν κάνετε κύκλο γύρω από την Κομοτηνή, θα δείτε ότι είστε κεντρικό σημείο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τη Μεσόγειο, για την Τουρκία, για τα Βαλκάνια». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ίδιου, μπορούν να δρομολογηθούν σχέσεις μέσω της Εγνατίας Οδού που θα συνδέσει την Ηγουμενίτσα με την Κωνσταντινούπολη, γεγονός που θα οδηγήσει την περιοχή σε μια καλή θέση όσον αφορά το εμπόριο και τη βιομηχανία.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.