Επισημη παρουσιαση της υποψηφιοτητας του Αντωνη Γραβανη για τον Δημο Κομοτηνης (+Βιντεο)

Και το όνομα αυτού «Σύμπραξη Προοπτικής»

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα της Λέσχης Κομοτηναίων πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου η παρουσίαση της υποψηφιότητας του κ. Αντώνη Γραβάνη για τον Δήμο Κομοτηνής, παρουσία πολλών εκπροσώπων του πολιτικού και του επιχειρηματικού γίγνεσθαι.

Ο κ.Γραβάνης έκανε λόγο για την έναρξη μιας συλλογικής προσπάθειας, η οποία ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια με επικεφαλής την Φελίνα Καζάκου, με στόχο «να διαλύσουμε τα στερεότυπα, και να βγάλουμε στο φως τα στοιχεία που αναδεικνύουν τον Δήμο μας, την πόλη και τα χωριά του».

«Καταφέραμε όμως να πολλαπλασιάσουμε τις δυνάμεις μας και τους ανθρώπους μας και είμαι βέβαιος ότι τώρα,  για όλους εμάς, ήρθε η ώρα της επίτευξης του στόχου μας» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θέτει τον εαυτό του στην κρίση των συμπολιτών του.

Θέλοντας να παρουσιάσει το δικό του προσωπικό πρόγραμμα, αλλά και το πρόγραμμα της παράταξής, που επιθυμεί να φέρει «δημιουργικές ανατροπές», διατράνωσε την πίστη του στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας και των ανθρώπων του, την αγάπη του για την Κομοτηνή και τους οικισμούς της και την εμπιστοσύνη του στις υγιείς δυνάμεις αυτής της περιοχής, δυνατότητες που θεωρεί πως «κάποιοι έχουν ξεχάσει». Κάνοντας ένα προσωπικό σχόλιο για παρελθούσες διοικήσεις, κατέληξε «δεν πάω πίσω στον χρόνο και δεν είναι σκοπός μου να αντιπαρατεθώ με το παρελθόν. Είναι χρέος μου, όμως, να μας αφυπνίσω όλους και να μας ενεργοποιήσω για το κοινό καλό».

Στάθηκε ωστόσο κριτικά απέναντι στην υφιστάμενη διοίκηση του Δήμου κάνοντας λόγο για έναν δήμο που παρουσιάζει έντονα σημάδια κόπωσης και εγκατάλειψης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αναζωογόνησης μέσα από μια δυναμική και πολυεπίπεδη παρέμβαση που θα εμπνεύσει και θα ξεσηκώσει.

«Η κοινωνία μας κουράστηκε από κάποιο Δήμαρχο που τα γνωρίζει, θέλει το Δήμαρχο για να τα αντιμετωπίσει» συνέχισε για να προκρίνει μία συγκεκριμένη στρατηγική ανάπτυξης και δράσεων.

Άξονες Δράσης – Προτεραιότητες

Ως προς του άξονες δράσης και τις προτεραιότητες που προέκρινε αυτές είναι:

  • Η Αναβάθμιση και δημιουργία νέων δομών κοινωνικής αλληλεγγύης
  • Η Δημιουργία μηχανισμών άμεσης αντιμετώπισης και βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών
  • Ο μετασχηματισμός της  Κομοτηνής σε μία ενεργειακά αυτόνομη πόλη
  • Ο σχεδιασμός και η κατασκευή διαμετακομιστικού κέντρο εμπορίου και μεταφορών
  • Η αναβάθμιση του ρόλου του πανεπιστημίου και η σύνδεση του  με την τοπική κοινωνία και οικονομία
  • Η ενίσχυση των δραστηριοτήτων  εξωστρέφειας και των υποδομών φιλοξενίας και πρόσβασης προς όφελος του τουρισμού και
  • Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και της εξαγωγικής δραστηριότητας.

«Η 4η Νομική προεκλογική χάρη στην Πελοπόνησσο»

Ειδική μνεία έκανε όμως και στο ζήτημα της 4ης Νομικής, κάνοντας μάλιστα λόγο για «προεκλογικές χάρες στην Πελοπόννησο» από πλευράς κέντρων εξουσιών που θέλουν την Κομοτηνή υποβαθμισμένη, για να δηλώνει έτοιμος να συγκρουστεί μετωπικά, χωρίς μικροκομματισμούς «με οποιαδήποτε κυβέρνηση, γαλάζια, πράσινη, κόκκινη».

Κλείνοντας ο  υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε και στο νέο εκλογικό νόμο τονίζοντας πως με τον «Κλεισθένη» της απλής αναλογικής «οι κυβερνώντες επιζητούν το διχασμό μέσα στις τοπικές κοινωνίες». «Από αύριο πρέπει να μεταφέρετε το μήνυμα σε όλες και όλους του Κομοτηναίους, πως στις εκλογές του Μαϊου 2019 πρέπει όλοι να δώσουν το παρών στην κάλπη και να ψηφίσουν με θέρμη το συνδυασμό μας» κατέληξε ο ίδιος.

 Οι 20 «πρώτοι»

Με το τέλος της ομιλίας του ο κ.Γραβάνης παρουσίασε και τους είκοσι πρώτους υποψηφίους που θα δώσουν την «μάχη» αυτή από κοινού. Καλωσορίζοντας πρώτους στο βήμα τους ήδη εκλεγμένους συνεργάτες του κ.κ.Χασάν Χασάν, Αμέτ Ερτζάν και Γιώργο Θεοχαρίδη, για να συνεχίσει με τους κ.κ. Ανέστη Βαφειάδη, Γιάννη Βασιλειάδη, Έλενα Ορταξίδου, Ελένη Χατζή, Νίκο Παπακωνσταντίνου, Ζάνα Καταροπούλου, Βασίλη Αμπατζίδη, Γιώργο Κεπελή, Κρυσταλλία Κουτσογιάννη – Κρόκου, Κωνσταντίνο Μάινα, Μεχμέτ Μεμέτ, Αθηνά Ναβροζίδου, Χασάν Ουγούρ, Μαρία Παπαγεωργίου, Μολά Χουσεϊν Αμέτ Ριτζάν, Χαλήλ Ιμπράμ Ρασίν, Μαρία Χατζοπούλου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.