Επιμορφωτικα σεμιναρια για λογιστες φοροτεχνικους

Το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ενημερώνει τους κατόχους άδειας ασκήσεως επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού ότι έχουν το δικαίωμα μέχρι τις 2 Νοεμβρίου να υποβάλουν αίτηση και δικαιολογητικά προκειμένου να συμμετάσχουν στα επιμορφωτικά σεμινάρια για την απόκτηση άδειας Α΄ και Β΄ Τάξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2515/1997 και του Π.Δ.340/1998, όπως τροποποιήθηκαν με το άρθρο 17 του Ν.3470/2006.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 18 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ απευθύνονται στα γραφεία του ΟΕΕ ΠΤ Θράκης, Μ.Μ. Βασιλείου 3 Κομοτηνή, στο τηλ: 2531023035.

Ο πρόεδρος του ΟΕΕ ΠΤ Θράκης Ευάγγελος Βαρζόπουλος μετέφερε στον ΠτΘ ότι στις 18 Νοεμβρίου διοργανώνεται «ένα σεμινάριο στα πλαίσια του Ν.3470/2006 του άρθρου 17, το οποίο ξεκαθάρισε τον τρόπο με τον οποίο οι λογιστές και οι οικονομολόγοι θα μεταβαίνουν από τη μια τάξη στην άλλη. Έχει ήδη καθοριστεί η ύλη που θ’ αναλωθεί και είμαστε σε φάση που θα εξετάσουμε ποιοι θα είναι οι εισηγητές αυτής της ύλης».

Ο κ. Βαρζόπουλος ανέλαβε να εξηγήσει τι σημαίνει μεταφορά από τη Β΄ στην Α΄ Τάξη. «Αυτός που μεταβαίνει στην Α΄ Τάξη δεν έχει όρια στην υπογραφή ισολογισμού, μπορεί να τηρήσει οποιαδήποτε βιβλία ανεξάρτητα από όριο, δηλαδή είναι η μεγαλύτερη τάξη στο χώρο μας. Στην Κομοτηνή οι περισσότεροι έχουν άδεια Α΄ Τάξης, γιατί όλοι οι παλιοί με την προϋπηρεσία που διαθέτουμε είμαστε στην Α΄ Τάξη. Από εκεί κι έπειτα όλα τα νέα παιδιά που βγαίνουν από τα πανεπιστήμια είναι αρχικά στη Γ΄ Τάξη, μετά στη Β΄ και στη συνέχεια στην Α΄ με μια κλίμακα που ορίζεται ξεκάθαρα από τη νομολογία (Ν.2515/1997 και του Π.Δ.340/1998)».

Πλεονέκτημα η εμπειρία

Το σεμινάριο θα διαρκέσει μια μέρα, θα είναι εντατικό, από το πρωί μέχρι το βράδυ και ο χρόνος κρίνεται ως ικανοποιητικός από τον κ. Βαρζόπουλο με δεδομένο ότι απευθύνεται σε άτομα που έχουν την εμπειρία. «Θεωρείται ότι όλα αυτά εδιδάχθησαν στα πανεπιστήμια και αυτοί που περνούν στην Α΄ Τάξη ήδη εργάζονται στην παραγωγή. Μεγάλο μέρος των όσων θα συζητηθούν ανήκει στο γνωστικό αντικείμενο των λογιστών φοροτεχνικών.

Το σημαντικότερο είναι ότι ξεκαθαρίζει το καθεστώς αδειοδότησης λογιστή φοροτέχνη, το οποίο αντιμετώπισε προβλήματα με τους δυο προηγούμενους νόμους, τον Ν.2515/1997 και το Π.Δ.340/1998 και ξεκαθάρισε τώρα. Είχαν προβλήματα κάποιοι που μπορούσαν κι έπρεπε να πάνε από μια τάξη σε άλλη, αλλά δε μπορούσε να προχωρήσει η διαδικασία, γιατί προβλεπόταν εξετάσεις»
διατύπωσε ο κ. Βαρζόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΟΕΕ ΠΤ Θράκης εξήγησε ότι θα επιδιώξουν οι εισηγητές να είναι από την περιοχή. Ενημέρωσε ακόμη τα μέλη τους ότι όσοι δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στα σεμινάρια για μεταφορά από Γ΄ σε Β΄ Τάξη θα τούς δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσουν σχετικά σεμινάρια. «Στον προγραμματισμό μας για την ερχόμενη χρονιά περιλαμβάνουμε σεμινάρια τα οποία θα απευθύνονται σε νέους συναδέλφους που τελειώνουν το πανεπιστήμιο και χρειάζονται άμεσα γνώσεις προκειμένου να ενταχθούν στην παραγωγική διαδικασία» κατέληξε ο κ. Βαρζόπουλος, δίνοντας έμφαση στην ομαλή ένταξη όλων στο επάγγελμα.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.