Επιμνημοσυνη δεηση και τρισαγιο στη μνημη των πεσοντων Αστυνομικων

Τριαντάφυλλα σε ένδειξη σεβασμού στο μνημείο του Αστυνομικού Μεγάρου

Από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης και τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Ροδόπης «Η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ», τελέστηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 10:00΄ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής,  η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αστυνομικών.
 
Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.
 
Στην τελετή παρέστησαν το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Τζατζανά Σταυρούλα, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Α.Μ.Θ. Ταξίαρχος κ. Συριτούδης Πασχάλης, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων Αστυνομικός Διευθυντής κ. Τζουβάνας Ιωάννης,  οι Διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Δ.Α. Ροδόπης, ο Υποδιοικητής του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής, κ. Δεμερτζίδης Πέτρος ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Α.Μ- Θ. κ. Βασιλειάδης Παναγιώτης, ο εκπρόσωπος της Τοπικής Διοίκησης Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Ροδόπης κ. Σκευά Ζωή, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γκαράνης Ιωάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης κ. Τσαλικίδης Νικόλαος,   Στρατιωτικές – Πυροσβεστικές Αρχές, Πρόεδροι Σωματείων εργαζομένων και συλλόγων Νομού Ροδόπης, συνάδελφοί μας εν ενεργεία και συνταξιούχοι καθώς και συμπολίτες μας.


 
Στη συνέχεια τελέστηκε Τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων στο καθήκον Αστυνομικών και οι παραβρισκόμενοι απόθεσαν τριαντάφυλλα σε ένδειξη σεβασμού της θυσίας και της μνήμης τους.
 
Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου.
 

«Ευχαριστούμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη των συναδέλφων μας. Οι δεκάδες νεκροί και οι χιλιάδες τραυματίες από το 1984 έως και σήμερα είναι ο τραγικός απολογισμός που πρέπει να προβληματίσει κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο, για την διαχρονική απαξίωση και άρνηση από πλευράς της Πολιτείας στην αναγνώρισή του λειτουργήματός μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού» αναφέρει σε μήνυμά της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.