«Επικοινωνιακου χαρακτηρα η επισκεψη Καραμανλη»

Επικοινωνιακού χαρακτήρα χαρακτηρίζει την επίσκεψη Καραμανλή στην περιοχή μας το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής στο οποίο τονίζεται ότι θα αναμένονταν ο πρωθυπουργός να δώσει λύσεις στα καίρια και ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος. Σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρονται τα εξής:

Καλώς ορίσατε κ. Πρωθυπουργέ στην Κομοτηνή, αλλά ακόμη προσπαθούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο ήρθατε.

Ήρθατε για να στηρίξετε την προσπάθεια που καταβάλετε το τελευταίο διάστημα για να δείξετε καλύτερη εικόνα και καλύτερα ποσοστά στις επόμενες δημοσκοπήσεις ή για να ενημερωθείτε για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι της Ροδόπης που βρίσκονται αντιμέτωποι με την αποβιομηχάνιση και την ανεργία και να δώσετε οδηγίες για να επιλυθούν αυτά;

Γιατί πραγματικά τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι της Ροδόπης δοκιμάζονται σκληρά. Η ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής φθίνει συνεχώς από τα 99 εγκαταστημένα εργοστάσια σήμερα έχουν απομείνει 49 και από αυτά μόνο 10 λειτουργούν κανονικά, τα υπόλοιπα υπολειτουργούν. Η ανεργία καλπάζει και αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, ενώ χάνονται συνεχώς θέσεις εργασίας. Μόνο μέσα στον Αύγουστο του 2009 απολύθηκαν από διάφορα εργοστάσια στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής 82 εργαζόμενοι.

Ενώ και όσοι εργάζονται αισθάνονται ανασφαλείς γιατί υποχρεώνονται σε εκ περιτροπής εργασία, σε υποχρεωτικές άδειες σε άδειες άνευ αποδοχών, σε καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων τους ενώ κάποιοι εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι αρκετές εκατοντάδες, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας γιατί έχουν να πληρωθούν κάποιους μήνες.

Ακόμη και λύσεις και αποφάσεις που θα μπορούσαν να δώσουν μια ανάσα στα οξυμμένα προβλήματα απασχόλησης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της Ροδόπης, όπως είναι η εγκατάσταση της 2ης Μονάδας Φυσικού Αερίου παραγωγής Ρεύματος της ΔΕΗ, έχουν σταματήσει αφού η παρούσα Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να μην προχωρήσει στην υλοποίηση της επένδυσης αυτής.

Αντί όμως κ. Πρωθυπουργέ να ασχοληθείτε με τα προβλήματα αυτά και να δώσετε λύσεις, κάνατε μια επικοινωνιακού χαρακτήρα επίσκεψη, επισκεπτόμενος τον κάθετο άξονα Κομοτηνής – Βουλγαρίας και τις Εργατικές Κατοικίες της Ξυλαγανής, οι οποίες παρεμπιπτόντως και έχουν εγκαινιασθεί στο παρελθόν από τον κ. Στυλιανίδη και έχουν παραδοθεί στους δικαιούχους τους. Όπου και εδώ καταλαβαίνουμε, τι σκοπό είχε η επίσκεψή σας εκεί.

Πραγματικά θα περιμέναμε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού της χώρας στην Κομοτηνή να ήταν ουσιαστική και να έδινε λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα της αποβιομηχάνισης και της ανεργίας στην Ροδόπη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.