Επικεντρο του ενδιαφεροντος ολων των φορεων της Ροδοπης η δασοπροστασια

Οργανώθηκαν ενόψει θερινής περιόδου οι εμπλεκόμενοι φορείς της περιοχής μέσα από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συγκλήθηκε την Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου στην αίθουσα «Γεώργιος Παυλίδης» το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών Πυρκαγιών.
 
Πρόκειται για μία συνάντηση όλων των Φορέων που προγραμματίζεται σε ετήσια βάση δύο φορές, μία μέσα στο Φθινόπωρο και μία μέσα στην άνοιξη, στοχεύοντας στην καλύτερη οργάνωση των εμπλεκόμενων φορέων για την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων τον χειμώνα και το καλοκαίρι αντίστοιχα.
 
Συντονιστές ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Κώστας Χουβαρδάς, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ροδόπης κ. Δημήτρης Παπαλεξίου και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κ. Αλέξιος Αναστασίου ενώ παρόντες ήταν εκπρόσωποι Φορέων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, Οργανισμών, Υπηρεσιών και Σωμάτων Ασφαλείας.
 

Κατά τη σύσκεψη, έγινε ανταλλαγή απόψεων ώστε να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός των ενεργειών και δράσεων των φορέων που περιβάλλουν το Πυροσβεστικό Σώμα στην πρόληψη και κατάσβεση δασικών πυρκαγιών, ενώ διαπιστώθηκαν τυχόν παραλείψεις και καθορίσθηκαν οι ενδεδειγμένες δράσεις. Κοινή συνισταμένη των απόψεων των συμμετεχόντων στην συνάντηση, ήταν η εφαρμογή ενιαίων δράσεων άμεσα ενώ επισημάνθηκε πως είναι απαραίτητη η συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Σ.Ο.Π.Π., τους ενεργούς πολίτες και τις εθελοντικές οργανώσεις.
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Τσαλικίδης επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού για την πρόληψη πυρκαγιών  και τόνισε πως με δεδομένο πως τα δάση μας είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε στη Ροδόπη και απαιτείται έγκαιρη αντίδραση και με γνώση, προκειμένου να προληφθούν όλα τα φαινόμενα, έκτακτα ή ακραία που ενδεχομένως μπορούν να πλήξουν την περιοχή μας. Κάνοντας μία αναδρομή της περασμένης αντιπυρικής περιόδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης επισήμανε πως κύλησε ομαλά η περσινή αντιπυρική περίοδος χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, απονέμοντας τα εύσημα στις υπηρεσίες της ΠΕ Ροδόπης που ήταν σε ετοιμότητα δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό. «Η Πολιτική Προστασία και η δασική προστασία μας αφορά όλους»  ανέφερε ο κ. Τσαλικίδης τονίζοντας πως απαιτείται συνεργασία όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και πολιτών με σκοπό τη λήψη απαραίτητων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.