Επικαιροποιηση της κανονιστικης αποφασης για την παραχωρηση των κοινοχρηστων χωρων υποσχεται ο Δημος Κομοτηνης

Αναζητά τη χρυσή τομή ανάμεσα στην επιχειρηματικότητα και τον σεβασμό του δημόσιου χώρου

Στο Δήμο Κομοτηνής βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου μέλη του Σωματείου καφεποτοπωλών της Κομοτηνής, για αποσαφηνίσεις και ερωτήσεις σχετικά με το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων αλλά και των ανεμοφρακτών που τοποθετούνται το χειμώνα.
 
Η κίνηση αυτή ακολούθησε τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα το βράδυ της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου, στην οποία συζητήθηκαν αυτά και άλλα ζητήματα του σωματείου, τα οποία αφορούν τη λειτουργία των καταστημάτων.
 
Για τα προβλήματά τους αυτά επισκέφτηκαν αρχικά τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Δημήτρη Πολιτειάδη και στη συνέχεια την αρμόδια υπηρεσία, όπου φαίνεται ότι υπήρξε κάποια πρόοδος, όμως οριστική λύση αναμένεται να δοθεί με τη νέα κανονιστική απόφαση για την παραχώρηση των κοινόχρηστων χώρων που αναμένεται να εκδώσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Κομοτηνής.
 
Μαζί με τα μέλη του Σωματείου βρισκόταν ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, κ. Αντώνης Γραβάνης, ο οποίος έχει ανακοινώσει πως με πρωτοβουλία και έξοδα του ΕΒΕ Ροδόπης θα καταρτιστεί μια ολοκληρωμένη πρόταση-γνωμοδότηση μετά από εξέταση όλων των πτυχών,  τεχνικών και νομικών, των ζητημάτων που άπτονται της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και ειδικότερα της τοποθέτησης σταθερών κατασκευών στους αδειοδοτημένους χώρους.
 
Ο κ. Γραβάνης είχε και συνάντηση με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη, που τόνισε πως ο Δήμος αυτονόητα στηρίζει την επιχειρηματικότητα της πόλης και επομένως και τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.
 

Με αφορμή τα προβλήματα που ανέκυψαν το τελευταίο διάστημα, η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει σε ενέργειες ώστε με την έναρξη της εαρινής περιόδου, να δουλέψουν απερίσπαστα, στο πλαίσιο της νομιμότητας.
 
Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, σημαίνει μια επικαιροποιημένη κανονιστική απόφαση, μιας και η τελευταία έχει εκδοθεί τουλάχιστον πριν από μία δεκαετία, και έχει καταστεί ανεπίκαιρη λόγω της νομοθεσίας.
 
Η απόφαση αυτή θα εκδοθεί πριν τον Απρίλιο, αφού προηγηθεί διαβούλευση τόσο με τους επιχειρηματίες, όσο και με την τοπική κοινωνία, θεωρώντας πως ο Δήμος έχει την υποχρέωση να βρίσκει τη χρυσή τομή ανάμεσα στην υγιή επιχειρηματικότητα, τον σεβασμό του δημόσιου χώρου και την απόδοσή του στους πολίτες, που δεν είναι πελάτες των καταστημάτων αυτών.
 
«Θεωρώ ότι είμαστε σε ένα ειλικρινή διάλογο με τους επαγγελματίες και με τον πρόεδρο του ΕΒΕΡ, ώστε να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο βιώσιμο και για τους επιχειρηματίες και την κοινωνία» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.