Επικαιροποιηση γνωσεων και νεες «σειρες» το 2018 για το Τμημα Κομοτηνης του Ελληνικου Ερυθρου Σταυρου

Απολογισμός των δράσεων των τριών τομέων στην εκδήλωση κοπής της πίτας του

Τον απολογισμό των δράσεων για το έτος 2017 των τριών τομέων, Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρειτών,  πραγματοποίησε το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρουσία πλήθους κόσμου που έδωσε το παρών στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης του τμήματος που  πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 21 Ιανουαρίου στη Λέσχη Κομοτηναίων.
 
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Τμήματος ευλόγησε και έκοψε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, παρουσία εθελοντών και μελών του Τμήματος, καθώς και του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ.Νίκου Τσαλικίδη, της εκτελεστικής γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Ζωής Κοσμίδου, τους αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Νίκου Σωτηρακόπουλου, της αντιδημάρχου κ. Κατερίνας Ιωαννίδου, της προέδρου της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσας Λιβεριάδου, του προϊσταμένου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ.Μαρίνου Κωνσταντινίδη, του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης κ.Αλέξανδρου Τσαπέκου και εκπροσώπων της Πυροσβεστικής.  

Πολυποίκιλες οι δράσεις του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το 2017 

Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής κ. Κλάρα Τζελέπη, η οποία σημείωσε πως «παρά τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, ήταν μία εξαιρετικά καλή χρονιά για το περιφερειακό τμήμα, λαμβάνοντας υπόψη ότι και τα Χριστούγεννα και το Πάσχα είχαμε τη δυνατότητα με δωρεές συμπολιτών μας, σχολείων και επιχειρηματιών του τόπου να ενισχύσουμε με δέματα οικογένειες που έπρεπε να τις συνδράμουμε με αυτόν τον τρόπο. Αλλά και σε περιόδους, εκτός των εορτών, καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε έκτακτες ανάγκες αυτών των οικογενειών».
 

Η  κ. Τζελέπη έκανε λόγο για τις πολυποίκιλες δράσεις και των τριών τομέων του τμήματος, μεταξύ των οποίων εκδηλώσεις, ομιλίες αλλά και υγειονομική κάλυψη πολλών εκδηλώσεων από τους εθελοντές Σαμαρείτες το προηγούμενο έτος. Δράσεις που αναλύθηκαν διεξοδικότερα από τους υπευθύνους των αντίστοιχων τομέων.  

Ξεκινούν εκπαιδεύσεις για την επικαιροποίηση των γνώσεων αλλά και για νέες «σειρές» 

Σε ό,τι αφορά τις επόμενες δράσεις του τμήματος, για το 2018 η κ. Τζελέπη εξήρε την επικαιροποίηση των γνώσεων των εθελοντών νοσηλευτικής και κοινωνικής πρόνοιας, που θα πραγματοποιηθεί με τη συνδρομή εκπαιδεύτριας, ενώ, όπως έκανε γνωστό,  πολύ σύντομα «και με τη συνδρομή του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, να είμαστε σε θέση να καλέσουμε και μία νέα σειρά προς εκπαίδευση στον τομέα της νοσηλευτικής, ο οποίος, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια στο τμήμα μας στερείται της εκπαιδεύτριας και αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν έχουμε καλέσει νέα σειρά». 

«Ο Ερυθρός Σταυρός απαξιώθηκε λόγω άτυχων χειρισμών του παρελθόντος» 

Η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα που υπήρξαν τα τελευταία χρόνια στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για να επισημάνει ωστόσο πως η νέα διοίκηση κάνει σημαντικές προσπάθειες για την αντιστροφή της κατάστασης. Συγκεκριμένα όπως είπε χαρακτηριστικά «η αξιοπιστία του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επλήγη πανελλαδικά εξαιτίας μίας διοίκησης του παρελθόντος, η οποία  -θα το πω με εύσχημο τρόπο- δεν τίμησε το έμβλημα το οποίο όλοι εκπροσωπούμε».
 

«Όμως με τον τωρινό πρόεδρο κ. Αυγερινό γίνονται σημαντικές προσπάθειες και βήματα ώστε να επανακτήσουμε την αξιοπιστία του παρελθόντος, παρά τα προβλήματα που κληρονόμησε. Ο Ερυθρός Σταυρός απαξιώθηκε στη συνείδηση του κόσμου ακριβώς λόγω των άτυχων, το λέω ευγενικά, χειρισμών του παρελθόντος» σημείωσε για να καταλήξει λέγοντας πως «κάθε ένας από εμάς πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων προκειμένου να αποδείξουμε ότι αυτό ήταν κάτι μεμονωμένο και δεν μπορεί το κύρος του Ερυθρού Σταυρού που είναι ο πρώτος ανθρωπιστικός οργανισμός παγκοσμίως να καταρρακώνεται από τέτοιους εσφαλμένους χειρισμούς». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.