Επιδοτηση δανειων α΄ κατοικιας για εννεα μηνες

Τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση δανειοληπτών που πλήττονται από την πανδημία

«Τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου ανοίγει η πλατφόρμα για τα κόκκινα δάνεια για την επιδότηση των δανειοληπτών που έχουν πληγεί από την πανδημία. Αυτό είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και πρόσθεσε ότι «από Δευτέρα και για εννέα μήνες επιδοτούνται τα κόκκινα και τα πράσινα δάνεια. Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει μετά το εννεάμηνο γιατί δεν ξέρουμε ποια θα είναι και η εξέλιξη των πραγμάτων».

Ο υπουργός συμπλήρωσε: «Για τους επόμενους εννέα μήνες το κράτος θα πληρώνει το μεγαλύτερο μέρος τη δόσης των κόκκινων και των πράσινων δανείων των δανειοληπτών για δάνεια α' κατοικίας, ώστε να έχει ο κόσμος άπλετο χρόνο να βάλει σε τάξη τα οικονομικά του υπό τις νέες συνθήκες και μετά να αναλάβουν την πληρωμή των υποχρεώσεών τους».

Ο υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου γενικευμένου lockdown και συγκεκριμένα είπε:

«Αυτό που ζήσαμε τον Απρίλιο και τον Μάρτιο δεν πρόκειται να υπάρξει ξανά, διότι ο λόγος που έγινε τότε ήταν για να δώσουμε χρόνο στο δημόσιο σύστημα υγείας να οργανωθεί. Πλέον είμαστε πανέτοιμοι, έγιναν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, έχουμε κρεβάτια στα νοσοκομεία, έχουμε ομάδα ταχείας επέμβασης στον ΕΟΔΥ, οι πολίτες είναι πλέον πιο ενήμεροι και λαμβάνουν μέτρα ατομικής προστασίας, δεν νομίζω πως θα υπάρξει ανάγκη γενικευμένου lockdown».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.