Επιδοτηση 12%: «Ταφοπλακα» στην καταβολη, «παραθυρακι» για συμψηφισμο απο τον Γ. Σταθακη

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Γιώργο Σταθάκη, είχαν την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα οι πρόεδροι  των Επιμελητηρίων της Ροδόπης, της Ξάνθης και του Έβρου, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την καταβολή της επιδότησης του εργοδοτικού κόστους (12%) από τον ΟΑΕΔ, η οποία δεν καταβάλλεται στις επιχειρήσεις της Θράκης από το έτος 2010.
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του Δικτύου Συνδέσμων Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών Ακριτικών Περιοχών και βουλευτές των τριών νομών της Θράκης, όπως η κ. Αναστασία Γκαρά, ο κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο κ. Θεόδωρος Ρίζος, ο κ. Στάθης Γιαννακίδης και ο κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.
 
Το θέμα που κυριάρχησε στη συζήτηση ήταν η καταβολή της επιδότησης του εργοδοτικού κόστους (12%) από τον ΟΑΕΔ, η οποία δεν καταβάλλεται στις επιχειρήσεις της Θράκης από το έτος 2010. 

Τι είπε ο Γ. Σταθάκης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Έβρου, ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Σταθάκης, ενημέρωσε τους ανωτέρω φορείς ότι:
 
1)Έχει αποφασισθεί η διακοπή του κινήτρου αυτού και επίκειται η κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου.

2)Δεν αναμένεται καταβολή των οφειλών από την επιδότηση αυτή για το χρονικό διάστημα 2010-2015 από τον ΟΑΕΔ, λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων.

3)Το Υπουργείο Οικονομίας βλέπει θετικά τη λύση του συμψηφισμού των απαιτήσεων που πηγάζουν από τη συγκεκριμένη επιδότηση με οφειλές των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία εντός του έτους 2016.

4)Αναφορικά με το θέμα της παραγραφής των αξιώσεων των επιχειρήσεων για το έτος 2010 οι δυνατότητες του Υπουργείου για επίλυση του θέματος είναι περιορισμένες.

5)Συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία για την διερεύνηση της χρηματοδότησης ανάλογου μέτρου μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 ή της επανεκκίνησης. 

Ιλχάν Αχμέτ «Ο κατήφορος για την οικονομία της Θράκης δεν έχει τέλος»

Μετά τα όσα έγιναν γνωστά, παρέμβαση για το θέμα έκανε με γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ. Ο κ. Ιλχάν, αφού σημείωσε πως ο κ. Σταθάκης δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να απαντήσει στη σχετική ερώτηση που είχε υποβάλει και πως δεν προσεκλήθη ποτέ, ως βουλευτής Ροδόπης, στην εν λόγω συνάντηση, σημείωσε:
 
«Σε μία εποχή που η κάθε θέση εργασίας αποτελεί πολύτιμο αναπτυξιακό εργαλείο αλλά και στοιχείο άσκησης κοινωνικής ευθύνης, η επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Θράκης, του μεγαλύτερου «εργοδότη» της περιοχής, συνιστά εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση επιβίωσης της περιοχής μας, συγκράτησης της καλπάζουσας ανεργίας και ευκαιρία για μία νέα αρχή.
 
Οι επιχειρήσεις της Θράκης περίμεναν μέχρι χθες τουλάχιστον, έναντι της φορολογικής και ασφαλιστικής τους συνέπειας, να ανταποκριθεί η κυβέρνηση στις δικές της υποχρεώσεις.
 
Ο κ. Σταθάκης όμως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βάζουν οριστικά ταφόπλακα στην προσδοκία λήψης της επιδότησης του κόστους εργασίας του 12%, που καθυστερεί από το 2010, σε ένα από τα ελάχιστα δηλαδή κίνητρα που μάς είχαν απομείνει και έδιναν οικονομικές ανάσες στην καθημαγμένη επιχειρηματικότητα του τόπου μας.
 
Ο κατήφορος δυστυχώς για την Θράκη δεν έχει τέλος».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.