Επιδοτησεις στον τομεα βοειου κρεατος

Δικαιούχοι των επιδοτήσεων για την τρίτη περίοδο υποβολής αιτήσεων στον τομέα βοείου κρέατος, είναι όσοι διατηρούν στην εκμετάλλευσή τους:

1.Αρσενικά μοσχάρια τα οποία έχουν συμπληρώσει επτάμηνο από την γέννησή τους, διατηρούνται τουλάχιστον 2 μήνες μετά την δήλωσή τους και δεν έχουν δηλωθεί σε προηγούμενη περίοδο.

2.Θηλυκά μοσχάρια (δαμαλίδες) τα οποία έχουν συμπληρώσει επτάμηνο από την γέννησή τους και εφόσον ο δείκτης πυκνότητας είναι μικρότερος από 1 ΜΜΖ ανά 10 στρέμματα και δεν συμπεριλαμβάνονται στις δαμαλίδες ΠΘΑ πρώτης περιόδου.

Τα θηλυκά μοσχάρια, όπως και τα αρσενικά θα πρέπει να διατηρούνται τουλάχιστον 2 μήνες μετά την δήλωσή τους και να μην έχουν δηλωθεί σε προηγούμενη περίοδο, σύμφωνα με τις εγγραφές των ζώων στα μητρώα – καρτέλλες που διατηρούν υποχρεωτικά οι παραγωγοί και εφόσον τα ζώο φέρουν σχετική σήμανση.

Τα μοσχάρια δηλώνονται και επιδοτούνται μια φορά στη ζωή τους. Για να δηλωθούν τα μοσχάρια θα πρέπει να συνοδεύεται η αίτηση με αντίγραφο μητρώου και διαβατηρίου τα οποία έχουν παραλάβει οι παραγωγοί από την Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Η ανυπαρξία και μη ταύτιση σήμανσης, η μη έκδοση ατομικού μητρώου και διαβατηρίου και η μή ύπαρξη μητρώου εκμετάλλευσης πλήρως ενημερωμένου, αντίγραφο του οποίου διαθέτει η Κτηνιατρική Υπηρεσία, συνεπάγεται την στέρηση των ενισχύσεων για τον παραγωγό.

Εφόσον υπάρξει μείωση των προς επιδότηση ζώων εντός των χρονικών ορίων υποχρεωτικής διατήρησης, θα πρέπει να γνωστοποιείται εγγράφως στην Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης μέσα σε 10 μέρες από το συμβάν, με ταυτόχρονη ενημέρωση των μητρώων εκμετάλλευσης (παραγωγού και Κτηνιατρικής Υπηρεσίας).

ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΣΦΑΓΗΣ

Επιδοτούνται μετά την σφαγή:

1.Οι ταύροι, οι αγελάδες και οι δαμαλίδες από την ηλικία των 8 μηνών και άνω.

2.Οι μόσχοι ηλικίας τουλάχιστον ενός και το πολύ 7 μηνών και βάρους σφαγίου το πολύ 160 κιλών.

Η αίτηση υποβάλλεται από το σφαγείο σε τακτές περιόδους για λογαριασμό όλων των παραγωγών.

Ζώα για τα οποία ζητήθηκε επιδότηση διατήρησης θα πρέπει να σφάζονται μετά την υποχρεωτική διάρκεια διατήρησης διότι δεν θα λαμβάνουν τη σχετική επιδότηση διατήρησης.

Η πρώτη περίοδος υποβολής μόσχων είναι από 15-10 έως 31-10-2001.

Η παραλαβή των εντύπων για την υποβολή των δηλώσεων διατήρησης μόσχων, θα γίνει από την Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης (γραφείο 413).

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται για την τρίτη περίοδο εντός των προβλεπομένων ημερομηνιών και θα πρωτοκολλούνται στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.