Επιδομα θερμανσης και χιονιας αυξησαν τη ζητηση στο πετρελαιο θερμανσης

Η ανακοίνωση ότι οι δικαιούχοι που θα βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι το τέλος του 2016 θα πάρουν το επίδομα μέχρι το Φεβρουάριο ενεργοποίησε τη χειμαζόμενη αγορά

Αυξήθηκε κατακόρυφα τα τέλη Δεκεμβρίου η ζήτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης, με πολλούς συμπολίτες μας να σπεύδουν να το προμηθευτούν τόσο λόγω του παρατεταμένου ψύχους που επικρατεί, αλλά και λόγω του επιδόματος θέρμανσης.
 
Η ζήτηση τόσο πετρελαίου όσο και άλλων καυσίμων για θέρμανση, όπως ξύλων και πέλλετ, παρουσίασε όπως ήταν αναμενόμενο αυξητική τάση το Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον πρατηριούχο κ. Γρηγόρη Κακαρέλη. Αυτήν ενέτεινε το παρατεταμένο ψύχος, παρά τις προβλέψεις για το αντίθετο, που παρατηρείται το φετινό χειμώνα, αυξάνοντας μοιραία και την κατανάλωση.
 
Σύμφωνα με τον κ. Κακαρέλη, τους πρώτους μήνες διάθεσης, από τον Οκτώβριο, η κίνηση ήταν αρκετά περιορισμένη, μιας και επιβλήθηκε αύξηση 5 λεπτών στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, που μαζί με την αύξηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, είχαν σαν αποτέλεσμα να πωλείται πλέον στα 95 λεπτά το λίτρο, από τα 60-65 λεπτά που πωλούνταν πέρυσι.
 
Όμως το σφοδρό κρύο που επικρατεί δεν επιτρέπει οικονομίες, ενώ το Δεκέμβριο ξεκίνησαν και οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης, παράλληλα με την ανακοίνωση πως όποιος βάλει πετρέλαιο και δηλωθεί το Δεκέμβριο, θα λάβει το επίδομα μέχρι τον Φεβρουάριο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όπως εκτίμησε ο κ. Κακαρέλης να αυξηθούν σημαντικά οι πωλήσεις πετρελαίου στο τέλος του έτους, ενώ και οι προειδοποιήσεις για κύμα ψύχους προκάλεσαν και αυτές έξαρση στις πωλήσεις τόσο πετρελαίου όσο και άλλων ειδών θέρμανσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.