Επιχειρηματιες απο Μακεδονια και Θρακη στο ΥΜΑΘ

Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά «Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και ολοκληρώνουμε έργα, που εδώ και καιρό βρίσκονταν σε αδράνεια»

Συνάντηση με την Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, είχαν σήμερα, Τετάρτη, επιχειρηματίες από τη Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίοι εντάχθηκαν στον Επενδυτικό Νόμο 3908/2011 για την «Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Περιφερειακή Συνοχή», και οι οποίοι, πριν από λίγες ημέρες, μοιράστηκαν το χρηματικό ποσό των 13,499 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης και του τουρισμού και έλαβαν τις προκαταβολές, ποσοστού ως και 50%, της συνολικής επιχορήγησης. Οι επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Καβάλας, Ημαθίας, Χαλκιδικής, Ξάνθης, Σερρών και με τις επενδύσεις τους διατηρούν πάνω από 1.600 θέσεις εργασίας, δημιουργώντας παράλληλα περισσότερες από 250 νέες θέσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Στη δήλωσή της μετά από το τέλος της συνάντησης η Υφυπουργός, κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, έκανε λόγο για «μία ακόμη απόδειξη της μεγάλης προσπάθειας, που γίνεται έμπρακτα από την κυβέρνηση και το ΥΜΑΘ σε όλους τους τομείς, για τη ενίσχυση των επιχειρήσεων και της οικονομίας της περιφέρειας». «Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και ολοκληρώνουμε έργα, που εδώ και καιρό βρίσκονταν σε αδράνεια», επισήμανε η κ. Τσαρουχά. «Σήμερα, το ΥΜΑΘ, η Διεύθυνση Περιφερειακής Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου μας και το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Οικονομικών Ανάπτυξης και Τουρισμού», συνέχισε, «κατάφεραν να απελευθερώσουν κεφάλαια επιχορηγήσεων, που εκκρεμούσαν για επιχειρήσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη. Η χρηματοδότησή τους θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, όπου δραστηριοποιούνται και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. «Ευελπιστούμε ότι τα χρήματα θα επενδυθούν με τον καλύτερο τρόπο και με γνώμονα το κοινό συμφέρον», κατέληξε η Υφυπουργός, «και εμείς με το νέο έτος θα έχουμε να κάνουμε και άλλες ευχάριστες ανακοινώσεις».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.