Επιασε δουλεια ο ΕΛΓΑ στον Εβρο

Τις πληγές τους μετράνε οι κάτοικοι των Φερών, αφού η έντονη χαλαζόπτωση της Δευτέρας προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες, δίνοντας τη χαριστική βολή στους αγρότες, που είδαν πριν από λίγους μήνες, τα χωράφια τους να πλημμυρίζουν από νερά του Έβρου. Και ενώ στο δήμο Φερών χτυπήθηκαν οι καλλιέργειες, στον άλλο ιστορικό δήμο του Έβρου, στο δήμο Διδυμοτείχου, η ξαφνική και έντονη νεροποντή μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, και προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους που βρέθηκαν «εκτεθειμένοι» στην καλοκαιρινή καταιγίδα.

 

Έτσι, το δήμο Φερών επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές, την ώρα που οι κάτοικοι τονίζουν πως δεν έχει ξαναπέσει ανάλογο μέγεθος χαλαζιού στον τόπο τους. Ο δήμαρχος Φερών κ. Γιώργος Ούστογλου είπε πως οι αγρότες βρίσκονται πάλι σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, καθώς στις πλημμύρες του χειμώνα ήρθε να προστεθεί και το χαλάζι: «Αυτό το χαλάζι που είχε μέγεθος καρυδιού έπεσε για πρώτη φορά στην περιοχή μας. Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική καθώς κατέστρεψε ολοσχερώς όλες τις καλλιέργειες. Μιλάμε για αμπέλια, καλαμπόκι, πεπόνι, τριφύλλι, βαμβάκι, ηλιόσπορο. Είναι καλλιέργειες, οι οποίες ήταν σημαντικές για τους παραγωγούς και συνδέονται με την οικονομική τους επιβίωση» είπε ο κ. Ούστογλου.

 

Στην περιοχή των Φερών το χαλάζι κατέστρεψε τις καλλιέργειες του αγροτικού πληθυσμού με δυσάρεστες συνέπειες.
«Οι τεράστιες ποσότητες νερού που έπεσαν έπνιξαν κυριολεκτικά την πόλη των κάστρων που έζησε ένα καιρικά φαινόμενο που μας ξάφνιασε όλους» λένε οι κάτοικοι.

 

Τέλος, να πούμε πως η έντονη βροχόπτωση επηρέασε και την περιοχή του δήμου Τυχερού. Περίπου 1000 στρέμματα φαίνεται πως δέχτηκαν μεγάλες ποσότητες νερού, χωρίς να υπάρξει τόσο μεγάλο πρόβλημα, όπως στο αγρόκτημα του δήμου Φερών τονίζουν οι κάτοικοι.
Πηγή: telegram.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.