Eπι ταπητος στη Θεσσαλονικη οι υποδομες επενδυσεων στη Ν.Α. Ευρωπη

Στο τραπέζι του διαλόγου θα καθίσουν αύριο και μεθαύριο, στη Θεσσαλονίκη, Βαλκάνιοι υπουργοί, κοινοτικοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, προκειμένου να συζητήσουν τις κανονιστικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τις υποδομές επενδύσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Εκπρόσωποι κυβερνήσεων από όλα τα κράτη της περιοχής, αλλά και στελέχη διεθνών οργανισμών, της Κομισιόν και του Συμφώνου Σταθερότητας, θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους, στο πλαίσιο διήμερου σεμιναρίου, που διοργανώνουν η ελληνική κυβέρνηση και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ανάπτυξη διαλόγου ανάμεσα στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και στους διεθνούς οργανισμούς, που εμπλέκονται στη διαμόρφωση μεταρρυθμιστικών πολιτικών.

Στο πλαίσιο αυτό, θα συζητηθούν οι μεσοπρόθεσμες προκλήσεις για την κανονιστική μεταρρύθμιση στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και θα προταθούν τα επόμενα βήματα και οι ενδεχόμενες μελλοντικές συνεργασίες.

Στο σεμινάριο θα εκπροσωπηθούν σε επίπεδο υπουργών και υφυπουργών η Αλβανία, η Γερμανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, ο Καναδάς, η Εσθονία, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Νιγηρία, η Νορβηγία, η Πολωνία, το Μαυροβούνιο, η Τουρκία, η Ρουμανία, η FYROM, η Λεττονία, η Κροατία και η Ολλανδία.

Παράλληλα, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΟΟΣΑ, του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας της Μαύρης Θάλασσας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμφώνου Σταθερότητας.

Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, θα κηρύξει ο υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Λεωνίδας Τζανής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.