Επι 6/μηνο εργασια χωρις αμοιβη

Στις εκκρεμότητες της αποχωρούσας κυβέρνησης συγκαταλέγεται και η διεκδίκηση των αμοιβών εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης της πρόσθετης διδακτικής στήριξης, οι οποίοι μένουν απλήρωτοι από την αρχή του σχολικού έτους παρά τις υποσχέσεις περί του αντιθέτου, στις 30 Ιανουαρίου 2004, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας.

Στις αρχές του μήνα η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) κατήγγειλε το γεγονός με σχετική ανακοίνωσή της. «Οι εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα εκφράζουν με καθημερινά υπομνήματα την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός αυτό. Βρισκόμαστε ήδη στον έκτο μήνα του σχολικού έτους και παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις για την πρόσθετη διδακτική στήριξη, οι καθηγητές παραμένουν απλήρωτοι.
Συγκεκριμένα δεν έχει γίνει εκκαθάριση των αμοιβών της προηγούμενης χρονιάς και δεν έχουν καταβληθεί στους δικαιούχους αμοιβές (ούτε με τη μορφή προκαταβολής) για τη χρονιά που διανύουμε» επισημαίνει η ανακοίνωση, εκφράζοντας και την έντονη διαμαρτυρία του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ.

Επίσης η ΟΛΜΕ ζητά μεταξύ άλλων την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων μέχρι σήμερα αμοιβών, την οριστική ρύθμιση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για να μην επαναλαμβάνονται στο μέλλον οι καθυστερήσεις και θέτει θέμα αύξησης της αμοιβής της ενισχυτικής διδασκαλίας, τουλάχιστον στα επίπεδα της αμοιβής της πρόσθετης διδακτικής.

Υπόσχεση

Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι σε παράσταση διαμαρτυρίας αντιπροσωπίας των εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας στις 30 Ιανουαρίου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου που συναντήθηκε μαζί τους έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η εκκρεμότητα θα τακτοποιούνταν τις επόμενες μέρες, όπως και οι υπόλοιπες, αλλά τίποτε ενθαρρυντικό δεν συνέβη.

Η ίδια εκκρεμότητα αφορά και τους εκπαιδευτικούς της Ροδόπης. Σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή η πρόσθετη διδακτική στήριξη εντάσσεται σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, προηγούνται έλεγχοι από την ΕΕ. Έτσι η σύντομη διευθέτηση της εκκρεμότητας βρίσκεται στα χέρια του υπουργείου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έλεγχοι δαπανών έχουν ολοκληρωθεί και προβλέπεται ότι μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα σταλούν οι ονομαστικές καταστάσεις για να γίνει εξόφληση των δεδουλευμένων.

Ε.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.