Επεστρεψε απο το Μαγκλις Βουλγαριας η αποστολη της Λεσχης Ηλικιωμενων Δημου Σαπων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου η τριήμερη επίσκεψη στην Βουλγαρία που πραγματοποίησε 90μελής αποστολή της Λέσχης Ηλικιωμένων του Δήμου Σαπών, με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Ντίνο Χαριτόπουλο.

Η επίσκεψη απευθυνόταν αποκλειστικά σε άτομα της τρίτης ηλικίας από την περιοχή των Σαπών κι ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων του Δήμου Σαπών για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων δημοτών.

Την αποστολή υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Μαγγλίς κ. Μπλάντεν Τσερνάκωφ και συνεργάτες του, ο οποίος αναφέρθηκε στη σχέση φιλίας και συνεργασίας που αναπτύχθηκε μεταξύ του βουλγαρικού ΟΤΑ και του Δήμου Σαπών, στη βάση και της ενεργοποίησης του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που υπεγράφη. Ο κ. Τσερνάκωφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη της αποστολής στην περιοχή ενώ αποδέχθηκε πρόσκληση από τον Δήμαρχο Σαπών κ. Ντίνο Χαριτόπουλο και τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της Λέσχης κ. Νίκο Τσιαντούκα για την πραγματοποίηση επίσκεψης ηλικιωμένων από το Μαγγλίς στην πόλη των Σαπών.

Την προοπτική επέκτασης της συνεργασίας και με άλλους Δήμους της Βουλγαρίας, ύστερα κι από την συγκρότηση του Δικτύου ΟΤΑ στη γειτονική χώρα, που θα προχωρήσει στο προσεχές μέλλον, υπογράμμισε από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Χαριτόπουλος, αναφερόμενος στο καλό κλίμα συνεργασίας που καλλιεργήθηκε μεταξύ των αδελφοποιημένων Δήμων, Σαπών και Μαγγλίς. Ο ίδιος εξάλλου επισήμανε και τη βούληση της Δημοτικής Αρχής για τη συνέχιση αντίστοιχων πρωτοβουλιών, που στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας ευαίσθητων ομάδων του τοπικού πληθυσμού όπως είναι τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Η αποστολή της Λέσχης Ηλικιωμένων επισκέφθηκε εκτός από το Δήμο Μαγγλίς, αυτούς της Τριάβνα του Γκριάμποβο και της Στάρα Ζαγόρα.

Παρακολούθησε λειτουργία και ξεναγήθηκε από την Ηγουμένη, στο Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στα ορεινά του Μαγγλίς επισκέφθηκε το γνωστό εκκλησιαστικό μουσείο του οικισμού Σίπκα και το Εθνικό Πάρκο του Γκριάμποβο.

Η αποστολή της Λέσχης Ηλικιωμένων επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής στις Σάπες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.