Επεμβαση της αστυνομιας σε δυο παρανομους παιδικους σταθμους σε οικισμους της Ξανθης

Κατατέθηκε μήνυση για παράνομη λειτουργία εναντίον των παρευρισκόμενων «νηπιαγωγών» και του προέδρου του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δ. Θράκης

Μήνυση για παράνομη λειτουργία Παιδικών Σταθμών στους οικισμούς Γλαύκης και Πάχνης του δήμου Μύκης κατέθεσε προς τον Εισαγγελέα Ξάνθης, ο Αστυνομικός Σταθμός Μύκης,  καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εμπρός», μετά από έλεγχο που διενέργησε την περασμένη εβδομάδα κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Ειρηνοδίκη Ξάνθης, δικαστικό αντιπρόσωπο και αστυνομικούς, διαπιστώθηκε ότι οι δύο Σταθμοί φιλοξενούσαν παιδιά, ενώ βρέθηκε και εξοπλισμός παιδικού σταθμού και γραφική ύλη, όχι όμως βιβλία.
 
Συγκεκριμένα η μήνυση στρέφεται κατά δύο γυναικών οι οποίες ήταν παρούσες κατά την ώρα των ελέγχων στους προαναφερθέντες χώρους, εκτελώντας χρέη φύλαξης, αλλά και κατά του προέδρου του συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Εμπρός» όταν οι δύο κυρίες ρωτήθηκαν σχετικά με το καταστατικό λειτουργίας των χώρων αυτών και ποιος είναι ο φορέας υπό την αιγίδα του οποίου λειτουργούν, κατέθεσαν πως είναι ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δ. Θράκης.
 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δύο χώροι λειτουργούσαν δίχως να υπάρχει άδεια λειτουργίας και να πληρούνται οι προϋποθέσεις και οι προδιαγραφές λειτουργίας τους ως παιδικών σταθμών. 

Καρά Αχμέτ «Είναι παραρτήματα του Συλλόγου. Δεν λειτουργούν σαν παιδικοί σταθμοί αλλά σαν Κέντρα Φύλαξης Παιδιών» 

Σε δηλώσεις του στην «Εμπρός» ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης δήλωσε ότι είχε γνώση του ελέγχου που διενεργήθηκε όχι όμως και της μήνυσης που κατατέθηκε, ενώ ερωτηθείς σχετικά με τις εν λόγω δομές τόνισε πως αποτελούν παραρτήματα του Συλλόγου Μειονότητας Δυτικής Θράκης στα οποία «αναπτύσσονται δραστηριότητες και με παιδιά. «Δεν λειτουργούν σαν παιδικοί σταθμοί αλλά σαν Κέντρα Φύλαξης Παιδιών. Αυτή η δραστηριότητα προβλέπεται από το καταστατικό του συλλόγου μας» υπογράμμισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.
 
Σε αντίστοιχες δηλώσεις του ο αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης κ. Βαγγέλης Γκίκας τόνισε πως ο δήμος Μύκης θα κληθεί να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση και να σφραγίσει τους χώρους αυτούς αν αποδειχθεί η παράνομη λειτουργία τους και αν δεν το κάνει θα είναι νομικά υπόλογος.Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.