Επελαυνει η νεα γενια του τμηματος παλης του ΑΣ Δημοκριτειο

Τέσσερις πρώτες θέσεις για τους μικρούς παλαιστές στο πανελλήνιο παιδικό τουρνουά στη Θεσσαλονίκη

Με σημαντικές διακρίσεις επέστρεψαν από το πανελλήνιο παιδικό τουρνουά που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 6 μικροί αθλητές του τμήματος πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο.
 
Στο τουρνουά, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Ευρωπού, παλαιστές ηλικίας 5 – 13 ετών από όλη την Ελλάδα αγωνίστηκαν με πάθος προσφέροντας παράλληλα θέαμα και δυνατές συγκινήσεις.
 
Στα αγόρια ο Θεόδωρος Τρίτσκας αναδείχθηκε 1ος στην κατηγορία 27 κιλών, ο Απόστολος Τρίτσκας 1ος στην κατηγορία των 35 κιλών, ο Νίκος Κασαπίδης αναδείχθηκε 2ος στην κατηγορία των 38 κιλών, ενώ 3ος αναδείχθηκε ο Αθανάσιος Πάτσος στην κατηγορία των 27 κιλών.
 
Στα κορίτσια τόσο η Αγάπη Αμπελίδου στην κατηγορία των 35 κιλών όσο και η Νικολέτα Μπάρμπα στην κατηγορία των 62 κιλών αναδείχθηκαν πρώτες.
 
Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από ό,τι περίμεναν, σημείωσε ο προπονητής του συλλόγου κ. Θόδωρος Καρυπίδης, για τους παλαιστές που ξεκίνησαν μόλις πριν από 5 μήνες, όπως ο Θεόδωρος και ο Απόστολος Τρίτσκας, που πήγαν πάρα πολύ καλά.
 
Από την άλλη οι πρώτες θέσεις για τα κορίτσια του συλλόγου ήταν αναμενόμενες, γιατί και οι δύο είναι πολύ καλές και θα ταξιδέψουν μάλιστα στις 10 Νοεμβρίου σε Διεθνές Τουρνουά στο Βερολίνο.
 
Ο κ. Καρυπίδης ευχαρίστησε για τη βοήθειά του στο τουρνουά τον κ. Μάρκο Γραμμενίδη, που στήριξε την ομάδα. 

Στο δρόμο των επιτυχιών που άνοιξαν οι μεγαλύτεροι 

Άλλωστε η στήριξη στο τμήμα, μιας και δεν υπάρχει από τους κρατικούς φορείς, είναι πάντα απαραίτητη και η  έλλειψή της κάποιες φορές έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμμετάσχουν σε σημαντικούς αγώνες, όπως η Βαλκανιάδα που πραγματοποιείται στην τουρκιά το Νοέμβριο, στην οποία είχαν δικαίωμα συμμετοχής τρείς αθλητές η Αθηνά Γιαγτζόγλου, Μαρία Νταμοτσίδου και ο Αργύρης Γκρηγκοριάν, όμως δεν θα ταξιδέψουν μιας και το κόστος ήταν απαγορευτικό και δεν συγκεντρώθηκαν τα χρήματα.
 
Ο κ. Καρυπίδης σημείωσε πάντως πως οι επιτυχίες των μεγάλων θα τραβήξουν μαζί και τους μικρούς αθλητές, και τώρα που ξεκινούν τα πανελλήνια πρωταθλήματα, που δίνουν το εισιτήριο και για τα διεθνή, ξεκινούν δυναμική προετοιμασία.
 
Ταυτόχρονα οι αθλητές, ανάλογα και με το πώς είναι διαθέσιμοι, θα συμμετάσχουν σε κάποια τουρνουά, για τα οποία το τμήμα έχει αρκετές προσκλήσεις και μπορεί να επιλέξει.
 
Το Δεκέμβριο μάλιστα, σχεδιάζουν να γίνει προετοιμασία για κάποιες από τις αθλήτριες του τμήματος στην Πολωνία, ανάλογα βέβαια και με το πρόγραμμά τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.