Επεκτεινονται τα εκτος εδρας για τους δοκιμους αστυφυλακες

Ικανοποίηση από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης

Κατά δέκα ακόμα ημέρες επεκτείνεται το όριο ημερών μετακίνησης εκτός έδρας, ανά μήνα, των δοκίμων αστυφυλάκων προς κάλυψη άμεσων αναγκών κατά την πρακτική τους εκπαίδευση σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την τροπολογία, το όριο των ημερών μετακίνησης εκτός έδρας των δόκιμων αστυφυλάκων, προς κάλυψη άμεσων αναγκών, κατά την πρακτική τους / εκπαίδευση αυξάνεται, από δέκα σε είκοσι ημέρες για κάθε μήνα πρακτικής άσκησης συμπεριλαμβανομένων των ημερών ταξιδιού.

Με αφορμή την παραπάνω θετική εξέλιξη σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης χαιρετίζει την ψήφιση της τροπολογίας θυμίζοντας πως πρόκειται για «ένα θέμα που είχε θίξει τόσο η Ένωσή μας με τις από 30/5/2017 και 11/6/2018 όσο και η Ομοσπονδία μας με τις από 30/5/2017 και 13/7/2017, ανακοινώσεις τους».
 
Παράλληλα η Ένωση δεν παραλείπει να επισημάνει πως «η ανωτέρω τροπολογία είναι ένα θετικό βήμα, απομένουν όμως πολλά ακόμα, όπως η αύξηση του χρόνου θεωρητικής εκπαίδευσης, η τήρηση  του Π.Δ. 352/95 «Οργανισμός Σχολής Αστυφυλάκων» κατά την διάρκεια της πρακτικής εκπαίδευσης και εν τέλη η ίδρυση του Αστυνομικού Πανεπιστημίου που θα έχει ως αποτέλεσμα την άρτια επαγγελματική κατάρτιση και την κατάλληλη σωματική και πνευματική  προετοιμασία των Δοκίμων Αστυφυλάκων ώστε να καταστούν ικανοί Αστυνομικοί».   
                                                   
«Ο αγώνας μας για καλύτερη αστυνομική εκπαίδευση συνεχίζεται» καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.