Επεισοδιο κατα του Μουσταφα Μουσταφα απο τη Χρυση Αυγη

Αντίδραση από τους βουλευτές όλων των κομμάτων, που μίλησαν για απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και υιοθέτηση της Τουρκικής προπαγάνδας από τη Χρυσή Αυγή

Ένα επεισόδιο που στιγμάτισε την «κλειστή» συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας του Κοινοβουλίου, εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Μουσταφά Μουσταφά έγινε το μεσημέρι της Τρίτης.
 
Το επεισόδιο προκάλεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας  Κασιδιάρης, ο οποίος σύμφωνα με την Καθημερινή ζήτησε στην έναρξη της συνεδρίασης την … απομάκρυνση του μουσουλμάνου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά από την αίθουσα της Γερουσίας, χρησιμοποιώντας απαράδεκτες –όπως ελέχθη χαρακτηριστικά από βουλευτές όλων των λοιπών κομμάτων- αναφορές σε βάρος του κ. Μουσταφά.
 
Τα όσα φέρεται να είπε προκάλεσαν την εντονότατη δυσφορία και την αποδοκιμασία βουλευτών από την ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΣΥ, και το Ποτάμι, με άπαντες να καταγγέλλουν ότι με τη στάση και τη συμπεριφορά του ουσιαστικά λειτουργεί υπέρ της τουρκικής προπαγάνδας.
 
Οπως αναφέρθηκε σχετικά, ο Ηλ. Κασιδιάρης ζήτησε την απομάκρυνση του κ. Μουσταφά επικαλούμενος τις γνωστές δηλώσεις Ερντογάν ότι η Τουρκία έχει τέσσερις βουλευτές δικούς της στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
 
«Ο Κασιδιάρης και η παρέα των νεοναζί παίζουν το παιχνίδι του Ερντογάν! Ό,τι λέει ο Ερντογάν το θέτει στην ελληνική Βουλή η Χ.Α. Είναι προδοσία να υιοθετείς αυτά που λέει ο Ερντογάν εντός της Βουλής παρουσία του Υπ. Εξωτερικών της Κύπρου!
 
Ποιος άλλος θα μπορούσε να το κάνει, οι νεοναζί βέβαια!», έγραψε στο Twitter ο κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος (ΔΗΣΥ).
 
«Απαιτεί απύθμενο θράσος οι απολογητές της προδοσίας της Κύπρου ενώπιον μάλιστα του Κυπρίου υπουργού Εξωτερικών να αμφισβητούν τον πατριωτισμό και την ακεραιότητα οποιουδήποτε Έλληνα βουλευτή ιδιαιτέρως δε του Μουσταφά Μουσταφά που κοσμεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο όχι μόνο από χθες ή προχθές αλλά από τη δεκαετία του ‘90. Και επειδή η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένας από μας αλλά είναι ορκισμένος εχθρός του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας, εμείς τα κόμματα του Συνταγματικού Τόξου οφείλουμε μα προστατέψουμε το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία» επισήμανε αμέσως ο κ. Σπ. Δανέλλης. «Το θέμα αυτό πρέπει να απασχολήσει τον Πρόεδρο της Βουλής και την επιτροπή Δεοντολογίας», πρόσθεσε ο βουλευτής του Ποταμιού. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.