Επειδη ενα παιδικο χαμογελο αξιζει…

Ενας όμορφος ζεστός κόσμος ιδρύθηκε στο βουνό του Φιλύρου, στο Χορτιάτη, μόλις λίγα χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, προσφέροντας αγκαλιά, φροντίδα και πάνω από όλα αγάπη σε παιδιά που έχουν ανάγκη. Η ιδέα ξεκίνησε από μία ομάδα εθελοντών, οι οποίοι με κόπους, θυσίες και συγκινητικές προσφορές δημιούργησαν το Ελληνικό Παιδικό Χωριό, το οποίο άνοιξε την αγκαλιά του σε ορφανά και εγκαταλελειμμένα ελληνόπουλα.

Το Ελληνικό Παιδικό Χωριό είναι αναγνωρισμένο σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ανεξάρτητο από Διεθνείς Οργανισμούς και φορείς, δεν έχει ιδρυματικό χαρακτήρα και είναι το πρώτο ελληνικό παιδικό χωριό.

Δέχεται παιδιά προσχολικής ηλικίας, ελληνόπουλα από κάθε γωνιά της γης. Σκοπός του είναι να τους προσφέρει μακροχρόνια φροντίδα, στοργή, προστασία, μόρφωση και στέγη μέσα σε ένα ζεστό οικογενειακό περιβάλλον που τα παιδιά αυτά έχουν ως τώρα στερηθεί, αλλά κυρίως αγωγή βασισμένη στην Ελληνική Ορθόδοξη παράδοση.

Το Ελληνικό Παιδικό Χωριό είναι μία όμορφη πολιτεία που αποτελείται από 8 σπίτια, με πρόβλεψη να γίνουν άλλα πέντε, στο καθένα από τα οποία ζει μία οικογένεια, δηλαδή μία μητέρα με τα επτά ή οκτώ παιδιά της.
Η επιλογή της μητέρας γίνεται από επιτροπή εξειδικευμένων επιστημόνων με κύριο γνώμονα την αγάπη για το παιδί και το πνεύμα αυτοθυσίας και προσφοράς. Η μητέρα προσφέρει, σαν πραγματική μητέρα, στοργή, ασφάλεια και μία ζεστή αγκαλιά στα παιδιά. Φροντίζει να τα αναθρέψει σωστά και να τους δώσει τα εφόδια, ώστε να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο.

Οι οικονομικοί πόροι του Σωματείου προέρχονται από συνδρομές φίλων, χορηγίες, δωρεές και έσοδα από εκδηλώσεις.

Στα άμεσα σχέδια είναι να δημιουργηθεί και Στέγη Νέων, ένα σπίτι για μεγάλα παιδιά που χρειάζονται φροντίδα, στήριξη και στέγη όταν έρθει η ώρα να αφήσουν το παιδικό χωριό.

Επειδή για κάποια παιδιά η αγάπη δεν είναι δεδομένη…

Επειδή ένα παιδικό χαμόγελο αξίζει…

Στηρίξετε το έργο καταθέτοντας στις τράπεζες:

ΕΘΝΙΚΗ 212/29604190

EUROBANK –ERGASIAS 0026-0232-52-0100436403

ΑΛΦΑ ΠΙΣΤΕΩΣ 701-002101-162926

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 5238-003332-696

ΕΜΠΟΡΙΚΗ 405/27446621

ΑΓΡΟΤΙΚΗ 084/01034180-56

ΚΥΠΡΟΥ 669437

Το «Green Park –Λουκάς» συμβάλλει στο έργο του Ελληνικού Παιδικού Χωριού

Θέλοντας να συμβάλλει στη λειτουργία του Ελληνικού Παιδικού Χωριού το αναψυκτήριο «Green Park –Λουκάς» στο Πάρκο ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει έκθεση έργων τέχνης με σκοπό την πώλησή τους μέχρι και αύριο 11 Σεπτέμβρη. Τα έργα τέχνης είναι χορηγία καλλιτεχνών της Θεσσαλονίκης και τα έσοδα από την πώλησή τους θα διατεθούν στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό. Η εκδήλωση σε συνδιοργάνωση με το Α΄ Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης.

Το αναψυκτήριο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1955 και είναι το παλαιότερο της πόλης της Θεσσαλονίκης. Στόχος των ιδιοκτητών είναι να προσφέρουν στους επισκέπτες του ό,τι καλύτερο. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και το συντονισμό των εκδηλώσεων έχει η Χριστίνα Δεβρελή.

Ετσι, εκτός από την έκθεση στο αναψυκτήριο, θα λάβουν χώρα και άλλες εκδηλώσεις εικαστικών, ζωγραφικής, φωτογραφίας, σκίτσου και ποιητικές βραδιές. Στόχος του Α΄ Δημοτικού Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης είναι να δημιουργηθεί ένας μόνιμος χώρος τέχνης και πολιτισμού, που θα συγκεντρώνει το καλλιτεχνικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον των Θεσσαλονικέων αφού τα μέλη του Συμβουλίου προσπαθούν να δώσουν σε δημιουργούς και πολιτιστικούς φορείς το βήμα ώστε να αναδείξουν το έργο τους.

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.