Επανηλθε στη θεση της η Γενικη Διευθυντρια Αναπτυξης της ΠΑΜΘ

Για προσπάθεια τακτοποίησης ημετέρων με την αντικατάστασή της μίλησε ο Φ. Καραλίδης - Υπηρεσιακό θέμα το χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης, που δήλωσε πως η Περιφέρεια εφαρμόζει τους νόμους

Την έντονη αντιπαράθεση, για ακόμα μια φορά, μεταξύ του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου και του κ. Φώτη Καραλίδη, προκάλεσε μια επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κομοτηνής, αυτή τη φορά για το θέμα της αντικατάστασης του Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης. 

Η επερώτηση αφορά την υπ’ αριθμ.1967/4-5-18 απόφαση του κ. Μέτιου για αντικατάσταση του Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης, ήτοι την αντικατάσταση της κ. Κασάπη με τον κ. Δελίδη, μια απόφαση που ακυρώθηκε με το υπ΄αριθμ 10826/6-7-18 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.
 
Ο κ. Καραλίδης ξεκίνησε την επερώτησή του εκφράζοντας την άποψη ότι η αντικατάσταση αυτή ήταν απόρροια εσωπαραταξιακών πιέσεων, για αποκατάσταση ημετέρου.
 
Ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνική Συμμαχία» δικαιολόγησε το χαρακτηρισμό αυτό, γιατί ο νέος διευθυντής ενώ κατείχε τη θέση του διευθυντή του τμήματος Ανάπτυξης της ΠΕ Ροδόπης, ήταν τοποθετημένος για 2 μέρες την εβδομάδα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου.
 
Η απόφαση αυτή, σημείωσε, λήφθηκε παρά το γεγονός ότι η Αποκεντρωμένη διοίκηση είχε γνωματεύσει ότι ο κ. Μέτιος δεν μπορεί να προβεί σε αυτή την αντικατάσταση, όμως αυτός έλαβε υπόψη μόνο τη γνώμη των νομικών.
 
Τελικά η Αποκεντρωμένη, μετά από προσφυγή της κ. Κασάπη, τη δικαίωσε και αυτή ζήτησε την επανατοποθέτησή της, κάτι που δεν είχε γίνει, παρόλο που είχαν παρέλθει 24 μέρες. Μάλιστα ο κ. Καραλίδης εκτίμησε πως η παραπάνω παράληψη συνιστά σοβαρή παράβαση καθήκοντος που ελέγχεται πειθαρχικά.
 
Και ενώ υπήρξε προσφυγή του κ. Δελίδη στα διοικητικά δικαστήρια, δεν προχώρησε η αποκατάσταση, με τον κ. Καραλίδη να εγκαλεί τον κ. Μέτιο για αυτό, σημειώνοντας πως η όλη διαδικασία μέσω αναφορά θα έλθει σε γνώση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης. 

Υπηρεσιακό το θέμα, σημείωσε ο Περιφερειάρχης 

«Δεν περίμενα κάτι περισσότερο από εσάς, ένα θέμα υπηρεσιακό να το φέρνετε σε συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο» σημείωσε απαντώντας ο κ. Μέτιος, κατηγορώντας τον κ. Καραλίδη ότι το μόνο που πετυχαίνει αυτή η κίνηση είναι να χωρίζει τους υπαλλήλους, σε ένα κλίμα παραφιλολογίας.
 
Σημείωσε δε πως δεν πρόκειται για αποπομπή της κ. Κασάπη και πως η περιφέρεια εφαρμόζει τους νόμους, όπως έκανε μέχρι τώρα.
 
Η απόφαση, σημείωσε, είχε εκδοθεί στις αρχές του μήνα, όμως ο κ. Δελίδης είχε υποβάλλει αίτημα προσωρινής διαταγής, που τελικά το έχασε την Πέμπτη 26/7.
 
Μέχρι να αποφανθεί το δικαστήριο επί του αιτήματος, σημείωσε ο κ. Μέτιος, η Περιφέρεια ήταν υποχρεωμένη να περιμένει, χωρίς περαιτέρω ενέργειες.
 
Η απόφαση τους κοινοποιήθηκε την Παρασκευή 27/7, και τη Δευτέρα ανακλήθηκε η απόφασή, με την κ. Κασάπη να επιστρέφει στη θέση της, παρόλο που ακόμα εκκρεμεί η εκδίκαση του αιτήματος αναστολής στα δικαστήρια, με τον κ. Μέτιο να σημειώνει πως σε κάθε περίπτωση θα εφαρμόσουν κάθε απόφαση του δικαστηρίου που θα τους κοινοποιηθεί.
 
Όσο για τους λόγους που κατά την λήψη της αρχικής απόφασης αντικατάστασης, δεν λήφθηκε υπόψη η γνωμάτευση της Αποκεντρωμένης, ο κ. Μέτιος σημείωσε πως οι γνωμοδοτήσεις των νομικών υπηρεσιών τόσο του Έβρου όσο και της Ξάνθης, ήταν απόλυτα τεκμηριωμένες, ενώ η γνωμάτευση της Αποκεντρωμένης εξέφραζε την άποψη ότι δεν δύναται να συνυπολογιστεί ο χρόνος άσκησης καθηκόντων προϊσταμένου πριν την ισχύ του προεδρικού διατάγματος 19/2011.
 
Πάντως το θέμα όπως άνοιξε με αντεγκλήσεις, έκλεισε και με αυτές, με τον περιφερειακό σύμβουλο της συμπολίτευσης κ. Κώστα Εξακουστό να ζητά από τον κ. Κάραλίδη να κατονομάσει όσους θεωρεί πως άσκησαν ενδοπαραταξιακές πιέσεις, και τον κ. Μέτιο να απευθύνεται σε αυτόν σημειώνοντας πως κακώς παίρνει στα σοβαρά τα λεγόμενα του κ. Καραλίδη.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.