Επανεξελεγη προεδρος της ΝΟΔΕ ο Κωστας Ναλμπαντης

Νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης επανεξελέγη ο Κωνσταντίνος Ναλμπάντης στις εσωκομματικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή με στόχο την εκλογή νέας νομαρχιακής επιτροπής όσο και την εκλογή των τοπικών οργανώσεων. Στο νομό μας ψήφισαν περίπου 1250 μέλη εκ των οποίων ψηφοδελτίων τα έγκυρα ήταν 1219 και ο κ. Ναλμάντης ως πρόεδρος ΝΟΔΕ έλαβε 1160ψήφους.
Επίσης, εξελέγησαν την Κυριακή οι πρόεδροι των τοπικών οργανώσεων και τα μέλη τους. Την επόμενη Τετάρτη και Πέμπτη θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην εφορευτική νομαρχιακή επιτροπή όσοι θα ήθελαν να είναι υποψήφια μέλη της ΝΟΔΕ και στις 13 Ιούνη θα πραγματοποιηθούν εκλογές της νομαρχιακής συνέλευσης για τα μέλη της ΝΟΔΕ. Στην Νομαρχιακή Συνέλευση που συγκροτήθηκε χθες και με τα καινούργια μέλη που εκλέχτηκαν στις προχθεσινές εκλογές συμμετέχουν περίπου 240 άτομα, που θα εκλέξουν και τα δεκαέξι αιρετά μέλη της ΝΟΔΕ. Το πρωτόγνωρο σε αυτή τη διαδικασία είναι ότι σε ποσοστό 20% τα μέλη θα είναι κάτω των 35 ετών, ένα 20% για πρώτη φορά εκλεγμένα στην ΝΟΔΕ και ένα 30% θα είναι υποψήφιες γυναίκες, ώστε όπως τονίζει ο κ. Ναλμπάντης «να υπάρξει και μια ανανέωση, γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν μέλη αρκετά μεγάλης ηλικίας όπως και εγώ. Για αυτό και πρέπει κάποια στιγμή να βγουν νέοι και να αναλάβουν τα ηνία.
Σημειώνεται ότι η θητεία του κ. Ναλμπάντη είναι για τρία χρόνια.

 

«Θα ήθελα να υπήρχαν και άλλοι υποψήφιοι»

Εκτός της Ροδόπης στις άλλες περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης υπήρξε ανταγωνισμός για την θέση του προέδρου των ΝΟΔΕ αλλά στη Ροδόπη ο υποψήφιος ήταν ένας, ο κ. Ναλμπάντης, που μιλώντας για το θέμα τόνισε ότι «θα ήθελα να είναι και άλλοι υποψήφιοι για το αξίωμα του προέδρου, εφόσον για πρώτη φορά εκλέγεται υποψήφιος από τη βάση, αλλά ήμουν η μοναδική υποψηφιότητα, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει και ενδιαφέρον από τον κόσμο και μάλιστα από γνωστά κομματικά στελέχη. Θα μπορούσαν να ήταν και άλλοι υποψήφιοι, ώστε να υπάρχει και ένας εσωτερικός ανταγωνισμός».

 

Σε ερώτηση αν η όλη κατάσταση δείχνει ή ότι ο κ. Ναλμάντης είναι αποδεκτός από μεγάλο μέρος του κομματικού συστήματος της Νέας Δημοκρατίας τοπικά ή ότι η στρόφιγγα είναι τόσο ερμητικά κλειστή που κανείς δεν τολμά να θέσει υποψηφιότητα, ο κ. Ναλμπάντης εκτιμά ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον μετά την όλη κατάληξη που είχε το πολιτικό σκηνικό. «Θα μπορούσαν να θέσουν υποψηφιότητα και άλλοι και να συνεργαζόμουν μαζί τους γιατί στο εσωτερικό του κόμματος δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και να μπορέσουμε να πάμε μπροστά όλοι μαζί».

Οι στόχοι της νέας τριετίας

Θέτοντας τους στόχους της νέας τριετίας, ο κ. Ναλμάντης τονίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία με τον Αντώνη Σαμαρά προσδοκά να είναι κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία, να υπάρχει συμμετοχή για να μπορέσουμε, ώστε μέσω του κομματικού μηχανισμού ό,τι διαθέτουμε να το προβάλλουμε στην κεντρική διοίκηση του κόμματος εφόσον ο Αντώνης Σαμαράς έχει πει ότι δεν θα είναι αυτοί που θα δίνουν εντολές από τα κεντρικά, αλλά θα παίρνουν τα μηνύματα από κάτω προς τα πάνω. Θα πρέπει όμως να υπάρχει συμμετοχή και στους τομείς που θα ορισθούν μετά τις εκλογές των μελών, να υπάρχει επαφή με τον κόσμο και με δεδομένες τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης απαιτείται συμμετοχή, ώστε να συμμετέχουν και άλλα μέλη και όχι μόνο δυο – τρεις να αναλαμβάνουν στις πλάτες τους τις εκλογές. Αυτό το λέω με παράπονο, γιατί στις δύο προηγούμενες διαδικασίες δυο – τρεις σήκωναν όλο το βάρος των εκλογικών αναμετρήσεων.

Επιστολή στα μέλη για την επιλογή υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών

Όσον αφορά στο αν θα υπάρξουν διαδικασίες τοπικά για την επιλογή των υποψηφίων ο κ. Ναλμπάντης κάνει γνωστό ότι ήδη η κεντρική διοίκηση του κόμματος έχει στείλει επιστολή σε όλα τα μέλη που ψήφισαν για αρχηγό κόμματος όπου ζητούν την γνώμη των μελών για το πώς βλέπουν την τοπική αυτοδιοίκηση και ποιους θα πρότειναν ως υποψήφιους δημάρχους, περιφερειάρχη. «Είναι μια διαδικασία που τώρα ξεκινά και δεν αφορά δημάρχους εκλεγμένους. Επίσης το ερώτημα αφορά και στον υποψήφιο περιφερειάρχη».

 

Όσον αφορά στα ονόματα που ακούγονται, όπως του κ. Σταμάτη ή του κ. Παυλίδη, ο κ. Ναλμπάντης αναφέρει ότι «πολλά ακούγονται, αυτά τα δύο ονόματα θεωρώ ότι είναι από τα πλέον πετυχημένα στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ο κ. Σταμάτης ως περιφερειάρχης έχει δείξει κατά την γνώμη μας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όσον αφορά στην απορρόφηση επενδυτικών προγραμμάτων και ο κ. Παυλίδης είναι αξιόλογος, γνωρίζει την τοπική αυτοδιοίκηση και είναι πετυχημένος νομάρχης. Είτε ο ένας είτε ο άλλος θα μπορούσαν να ηγηθούν του ψηφοδελτίου μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.