Επανεκλογη στην Προεδρια του Δαμιανου Μαρουφιδη

Την Τρίτη 7 Οκτωβρίου έγινε παρουσία δικαστικών αντιπροσώπων η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινοπραξίας Καπνοπαραγωγών Ροδόπης – Έβρου μεταξύ των πλειοψηφισάντων υποψηφίων που προέκυψαν από τις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες των καπνοπαραγωγών. Οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν χθες με την κατανομή αξιωμάτων και σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Δαμιανός Μαρουφίδης, αντιπρόεδρος ο κ. Αραμπατζής Εβαντίν, ταμίας ο κ. Χατζηχουσεΐν Ρετζέπ, γενικός γραμματέας ο κ. Ισμαήλ Χασάν Γιουσούφ. Στη θέση του αντιπροέδρου προβλέπεται η εναλλαγή του προσώπου μετά από θητεία ενάμιση χρόνου.

Ο κ. Μαρουφίδης με την ευκαιρία της επανεκλογής του και την εξασφάλιση συντριπτικής πλειοψηφίας έναντι των συνυποψηφίων του, εκφράζει την υπόσχεση για συνεχή συμπαράσταση στους καπνοπαραγωγούς, ενώ δικαιολογεί το αποτέλεσμα ως καταξίωση και αποδοχή του προσώπου του από τους καπνοπαραγωγούς των δύο νομών.
«Δεν αεροβατώ, έχω το γνώθι σ’ εαυτόν, δεν δημιούργησα και δεν δημιουργώ προβλήματα σε αυτούς που με στηρίζουν, δεν ξεχωρίζω φίλους και εχθρούς, αγωνίζομαι για τους καπνοπαραγωγούς της Ροδόπης και του Έβρου και αυτό θα συνεχίσω να πράττω και στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Οι καπνοπαραγωγοί χρειάζονται αμέριστη συμπαράσταση διότι δεν είναι μόνο για να παράγει προϊόν ο αγρότης καπνοπαραγωγός, είναι και να διεκδικεί όσα του ανήκουν, είτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είτε σε επίπεδο εμπορικών πράξεων. Πιστεύω ότι στα τόσα χρόνια που είμαι στο προσκήνιο διεκδίκησα, κάποιες φορές τα κατάφερα, ίσως κάπου δεν τα κατάφερα όσο έπρεπε, όμως αυτό είναι το παιχνίδι των συναλλαγών που γίνεται με την απορρόφηση των προϊόντων.

Δηλώνω ακόμη μια φορά ότι θα είμαι κοντά στους καπνοπαραγωγούς, οι οποίοι τόσο έχουν ανάγκη την σωστή εκπροσώπηση τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και σε εθνικό. Πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται για αποδέσμευση από την παραγωγή. Είμαστε γνώστες των διαδραματιζομένων και το τι συμβαίνει στην περιοχή μας το ξέρουμε καλύτερα από κάθε άλλον και πιστεύω ότι αυτό θα φανεί πολύ γρήγορα στο εγγύς μέλλον, όπως και το πόσο θα επηρεασθεί η καπνοπαραγωγή της περιοχής μας από την αναθεώρηση της ΚΑΠ».

Στο ερώτημα αν ως πρόεδρος της Κοινοπραξίας προτίθεται να κατεβάσει τους καπνοπαραγωγούς στους δρόμους αν κάτι δεν πάει καλά, ο κ. Μαρουφίδης απάντησε διπλωματικά ότι είναι κάτι που θα κρίνει εκείνη τη στιγμή, διατυπώνοντας παράλληλα την θέση ότι μέχρι τώρα όλες οι κινήσεις του ήταν αποτελεσματικές και καίρια προγραμματισμένες. «Εγώ δεν είμαι για να κατεβάζω στους δρόμους τους καπνοπαραγωγούς, για να εξαγγέλλω προγράμματα κομμάτων κλπ. Τους κατεβάζω στους δρόμους όταν είναι να διεκδικήσουμε ταξικά συμφέροντα. Τους κατέβασα στη Θεσσαλονίκη (επιδοτήσεις) τους πήγα και στην Κέρκυρα (Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας) και νομίζω ότι είχαμε επιτυχίες. Το να λέμε ότι διαμαρτυρόμαστε και να παίρνουμε λιβέλλους να διαβάζουμε στις πλατείες, είναι μια πρακτική που δεν με εκφράζει, όπως άλλωστε κατ΄ επανάληψην έχω δηλώσει».

Έφη Μωραΐτου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.