Επανεκκινουν οι λαικες σε Αρατο, Αρριανα και Φιλλυρα

Τα μέτρα προστασίας και ο τρόπος λειτουργίας που θα εφαρμοστεί

Την απόφαση να επανεκκινήσει η λειτουργία των λαϊκών αγορών του σε Άρατο, Αρριανά και Φιλλύρα από τη Δευτέρα 18 Μαΐου έλαβε ο δήμος Αρριανών.
Μάλιστα, στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας των λαϊκών αγορών, της προστασίας των καταναλωτών και πωλητών και της κάλυψης των οικογενειακών αναγκών των δημοτών/πολιτών ορίζονται τα παρακάτω μέτρα:

α. Σε κάθε λαϊκή αγορά, από τους πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες), που δραστηριοποιούνται σε αυτή, σύμφωνα με την άδειά τους, θα συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών (παραγωγών και επαγγελματιών).

β. Η επιλογή, των πωλητών (παραγωγών και επαγγελματιών) οι οποίοι θα δραστηριοποιούνται ανά εβδομάδα ,σε εκάστη λαϊκή αγορά του Δήμου Αρριανών, θα γίνεται με αλφαβητική σειρά, εναλλάξ ανά εβδομάδα, και τηρουμένου του ποσοστού 50% ανά είδος άδειας (παραγωγική/επαγγελματική) και ανά κατηγορία προϊόντων (πρωτογενή διατροφικά προϊόντα γης και θάλασσας,  βιομηχανικά είδη, κηπουρικά είδη κλπ). 

Η κατάρτιση και δημοσιοποίηση των πινάκων, με τους συμμετέχοντες πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες), ανά λαϊκή αγορά, θα γίνεται κάθε ημέρα Πέμπτη, εκάστης εβδομάδας. Σε περίπτωση που η ημέρα, δημοσιοποίησης της κατάστασης, συμπίπτει με επίσημη αργία του Κράτους θα δημοσιοποιείται την προηγούμενη ημέρα.

γ. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται, τουλάχιστον, στα πέντε μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό – ελεύθερο από αντικείμενα.
δ. Όλοι οι πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) οφείλουν να φέρουν μάσκα , την οποία θα χρησιμοποιούν καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας των λαϊκών αγορών και όσο διάστημα ισχύουν οι σχετικές διατάξεις.

ε. Σε κάθε εκθετήριο, με ευθύνη των πωλητών (παραγωγών και επαγγελματιών) θα πρέπει να υπάρχουν απολυμαντικό υγρό χεριών και γάντια μιας χρήσεως και όσο διάστημα ισχύουν οι σχετικές διατάξεις.

στ. Καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των λαϊκών αγορών, ευθύνης του Δήμου Αρριανών, για την αντιμετώπιση διάδοσης του κορονοϊού Covid 19, όλοι οι συμμετέχοντες πωλητές, παραγωγοί και επαγγελματίες, υποχρεούνται να τηρούν απαρέγκλιτα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας  καθώς και την αποφυγή συγχρωτισμού των καταναλωτών.

ε. Στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.arriana.gr) δημοσιοποιούνται οι πίνακες με τους συμμετέχοντες πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες), οι οποίοι θα δραστηριοποιηθούν κατά τις ημερομηνίες, 18/5/2020 (Δευτέρα), 19/05/2020 (Τρίτη) και 20/05/2020 (Τετάρτη), στις αντίστοιχες λαϊκές αγορές Αράτου , Φιλλύρας και Αρριανών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.