Επαναφερει τη δημιουργια της Σιδηροδρομικης Εγνατιας ο Σπιρτζης

Έργα 4 δις ευρώ το 2017-18, μεταξύ των οποίων και η υλοποίηση της σιδηροδρομικής Εγνατίας, σχεδιάζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Τη συμβασιοποίηση έργων άνω των 4 δις ευρώ για δημόσιες υποδομές τη διετία 2017-2018 ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».
 
Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται η σιδηροδρομική Εγνατία, ο βόρειος οδικός άξονας της Κρήτης, το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου, η επέκταση του Προαστιακού της Αθήνας προς Λαύριο και Ραφήνα καθώς και έργα αναβάθμισης λιμένων.
 
Συγκεκριμένα για τη σιδηροδρομική Εγνατία, τη δημιουργία δηλαδή μιας σιδηροδρομικής διαδρομής παράλληλης με αυτή της οδικής Εγνατίας, ο κ. Σπίρτζης τόνισε πως υπάρχει σημαντική βούληση από πλευράς Υπουργείου να υλοποιηθεί.
 
«Ήδη το έργο της ηλεκτροκίνησης από την Αλεξανδρούπολη έως τα σύνορά μας στη Βουλγαρία υλοποιείται από τον αρμόδιο φορέα», τόνισε, εκφράζοντας την πεποίθηση πως το ίδιο θα γίνει και με τη σιδηροδρομική γραμμή στους Τοξότες, που θα συνδέει  το δίκτυο με το λιμάνι της Καβάλας.
 
Ο Υπουργός σημείωσε πως πρέπει να υπάρξει μια νέα σιδηροδρομική χάραξη, παράλληλη με την οδική Εγνατία για να υπάρξει σύνδεση και με τα υπόλοιπα Βαλκάνια και με την Κωνσταντινούπολη, με την Τουρκία στη σιδηροδρομική μας υποδομή, με την παράλληλη ολοκλήρωση των κάθετων αξόνων τόσο ως προς τη Βουλγαρία όσο και προς τα Σκόπια αλλά και προς τα Δυτικά Βαλκάνια.
 
«Στη σιδηροδρομική Εγνατία έχουμε 4 λιμάνια επί της ουσίας που μπορούν να συνδεθούν και 4 έως 5 εμπορευματικά κέντρα που μπορούν να τα εξυπηρετήσουν. Επομένως μιλήσαμε για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας, τη σύνδεση με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το εμπορευματικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και βέβαια της Ηγουμενίτσας» σημείωσε.
 
Ο κ. Σπίρτζης επισήμανε πως πέραν του οφέλους για την τόνωση της ανάπτυξης στη χώρα, καθοριστική είναι η συμβολή των μεγάλων έργων στην μάχη της απασχόλησης, γιατί στα μεγάλα οδικά δίκτυα απασχολούνται περίπου 25.000 εργαζόμενοι, όπως είπε, αριθμός από τον οποίο μπορεί να βγει ένα συμπέρασμα και για τις θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν με τα νέα έργα, ενώ καθοριστική θα είναι η συμβολή τους και στα έσοδα του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.