Επαναδραστηριοποιειται ο Συνδεσμος Εφεδρων Αξιωματικων νομου Ροδοπης
Μετά από τρία περίπου χρόνια αδράνειας ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών νομού Ροδόπης ανοίγει και πάλι τις πόρτες του, γνωστοποιώντας στο ευρύ κοινό την επαναδραστηριοποίησή του.
Για τον σκοπό μάλιστα αυτό, την επόμενη Κυριακή 22 Μαρτίου, θα λάβει χώρα η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, στα γραφεία του Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος» όπου τα ενδιαφερόμενα μέλη θα μπορέσουν να ενημερωθούν για τους σκοπούς και τους στόχους του Συνδέσμου και να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για την καλύτερη επαναδραστηριοποίηση του Συνδέσμου. Μετά το πέρας δε της Γενικής Συνέλευσης, θα ακολουθήσουν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου.
Η πρωτοβουλία της επαναδραστηριοποίησης του Συνδέσμου ανήκει στον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ροδόπης κ. Κωνσταντίνο Τσαρδακλή ο οποίος μοιράστηκε την ιδέα του με είκοσι ακόμα περίπου άτομα τα οποία και συμφώνησαν στην επαναδραστηριοποίησή του. Ο Σύνδεσμος αυτός, απευθύνεται σε Εφέδρους εν εφεδρεία Αξιωματικούς, δηλαδή σε όσους έχουν υπηρετήσει τη θητεία τους ως Έφεδροι Αξιωματικοί στον Στρατό Ξηράς ή στο Ναυτικό ή στην Αεροπορία και στόχος της είναι, όπως δήλωσε στον «ΠτΘ», ο κ.Τσαρδακλής «η ανάδειξη του Έφεδρου αξιωματικού» μέσω κυρίως διαφόρων εκδηλώσεων ενημέρωσης που αναδεικνύουν για παράδειγμα την στρατιωτική ιστορία της περιοχής.
Ο σκοπός του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Ροδόπης
Ειδικότερα όμως σκοπός του ΣΕΑΝ Ροδόπης είναι:
• Η ενημέρωση των Εφέδρων σε εφεδρεία Αξιωματικών που απολύονται από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) επί των τεχνολογικών εξελίξεων που οφείλονται στην εισαγωγή νέων οπλικών συστημάτων και των σύγχρονων μεθόδων διοίκησης και ηγεσίας.
• Η βελτίωση της ετοιμότητας των εφεδρικών δυνάμεων της Χώρας για την καλύτερη αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, καθώς επίσης και προβλημάτων που ανακύπτουν σε περίπτωση επιστράτευσης και πολεμικής κινητοποίησης.
• Η ανάπτυξη δραστηριότητας για την προώθηση του εθελοντισμού.
• Η ανάπτυξη ευρείας πολιτιστικής δραστηριότητας για την προώθηση του εφεδρικού πνεύματος.
• Η καλλιέργεια της ψυχικής ενότητας μεταξύ των εκτός των τάξεων των Ενόπλων Δυνάμεων Εφέδρων Αξιωματικών, η επιδίωξη της ηθικής και πνευματικής εξύψωσής τους και
• η διατήρηση της επαφής τους με τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Με δεδομένο το γεγονός ότι οι Σύνδεσμοι Εφέδρων Αξιωματικών σε όλη την χώρα δεν επιχορηγούνται από τον Κρατικό προϋπολογισμό και ότι τα διοικητικά τους συμβούλια είναι αιρετά και άμισθα, επιτελούν το κοινωνικό έργο του Εφεδρικού Κινήματος με απώτερο σκοπό τη διατήρηση του αγωνιστικού φρονήματος και τη δημιουργία ενότητας μεταξύ στρατού και λαού, ενώ, μέσω της ιστορικής συνέχειας που έχουν δημιουργήσει, αποδεικνύουν έμπρακτα τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητά τους.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
