Επαφες Χατζηοσμαν στην Αθηνα

Την Τρίτη 26 Μαΐου ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων και επαφών στην Αθήνα με σκοπό την επίλυση του προβλήματος που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις καλλιέργειας στον Ν. Ροδόπης.

Αρχικά, ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτο Καραμίχα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο βουλευτής παρουσίασε στον Πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ αναλυτικά τη σύγχυση που δημιουργήθηκε στον Ν. Ροδόπης σχετικά με τον διαχωρισμό μεταξύ των κατά κύριο επάγγελμα και μη αγροτών, όπως επίσης την δυσφορία των αγροτών για τα υπερβολικά ποσά που καλούνται να πληρώσουν για την υποβολή των δηλώσεων καλλιέργειας.

Εν συνεχεία ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν επισκέφτηκε τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Νίκο Κατσαρό, στον οποίο έδωσε επιστολή εκθέτοντας τα προβλήματα των κερασοπαραγωγών της Ροδόπης. Συγκεκριμένα, ζήτησε την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τις καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειες κερασιάς πέρσι λόγω της ακαρπίας και επιπλέον, ζήτησε από τον Πρόεδρο να μεριμνήσει άμεσα για την καταγραφή των ζημιών που υπέστη η φετινή παραγωγή από την ανεμοθύελλα.

Τέλος, ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν πραγματοποίησε συναντήσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Υπουργό, Σωτήρη Χατζηγάκη, και τον Γενικό Γραμματέα, Κωνσταντίνο Σκιαδά, στους οποίους παρουσίασε προφορικά και μέσω γραπτής επιστολής τα δύο παραπάνω προβλήματα. Για το ζήτημα των δηλώσεων καλλιέργειας ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι μέχρι αύριο θα έχει στείλει στην Ένωση διορθωτικό κατάλογο που θα συμπεριλαμβάνει όλα τα ονόματα των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών που έμειναν εκτός της πρώτης λίστας. Επιπρόσθετα, δεσμεύτηκε ότι θα δώσει εντολή για την άμεση καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειες κερασιάς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.