Επ’ αοριστον η αποχη του νοσοκομειου Αλεξανδρουπολης

«Λουκέτο» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έβαλαν από τις 16 Απριλίου οι γιατροί του νοσοκομείου, οι οποίοι ζητάνε την καταβολή των δεδουλευμένων τριών μηνών από εφημερίες που έχουν πραγματοποιήσει. Με 48ωρη αποχή και αρκετά μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση των γιατρών, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν από τον Ιανουάριο, βιώνοντας μια δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Την κινητοποίηση οργάνωσε η νοσοκομειακή επιτροπή σε συνεργασία με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων- Κέντρων Υγείας Θράκης. «Κάθε χρόνο υπολογίζονται κάποια χρήματα για τις εφημερίες των Νοσοκομείων και κάθε χρόνο έχουμε το ίδιο πρόβλημα μειωμένων προϋπολογισμών. Ενώ στη διάρκεια του χρόνου δημιουργήθηκαν νέα τμήματα και διορίστηκαν ιατροί, δεν έχουμε αντιστοίχηση για το ποσό των εφημερίων με συμπέρασμα στο τέλος του χρόνου και τις αρχές του επόμενου να μην υπάρχουν χρήματα στα ταμεία», δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων -Κέντρων Υγείας Θράκης κ. Δημήτρης Ρίζος, τονίζοντας ότι παρ’ όλες τις προσπάθειες που έγιναν τόσο σε τοπικό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο για την επίλυση του εν λόγω ζητήματος, δεν έχουν εισακουστεί τα αιτήματα των ιατρών.

Μια πρώτη κινητοποίηση έγινε την προηγούμενη βδομάδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ οι γιατροί συμφώνησαν να επανέλθουν αυτή την εβδομάδα σε συζητήσεις ούτως ώστε να δουν τις εξελίξεις.

Να σημειωθεί ότι στο διάστημα της κινητοποίησης εξυπηρετούνταν μόνο τα έκτακτα και τα επείγοντα περιστατικά, ενώ είχαν αναβληθεί τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και κάποιες προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις. Όμως, σε περιπτώσεις που υπήρχε κίνδυνος ή παρουσιαζόταν πρόβλημα στους ασθενείς, γίνονταν κανονικά οι επεμβάσεις, τα εξωτερικά ιατρεία καθώς και οι παρακλινικές εξετάσεις, όπως διευκρινίζει ο κ. Δ. Ρίζος.

Θετικό γεγονός η συμμετοχή αρκετού αριθμού των ιατρών στην κινητοποίηση που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ιατρικού κόσμου δεδομένου ότι το προσωπικό του νοσοκομείου απουσίαζε λόγω εορτών. Όπως αναφέρει ο κ. Ρίζος, οι γιατροί θα συνεχίσουν την κινητοποίησή τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, και έχουν βάλει ως όριο τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας. «Λύσεις υπάρχουν πολλές και μια απ’ αυτές, όπως έχει γίνει και σε άλλες Ενώσεις και στα άλλα νοσοκομεία, είναι αν δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα μέχρι τα τέλη της βδομάδας, ωα προχωρήσουμε σε μήνυση και αίτηση κατάσχεσης».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.