Εως το καλοκαιρι η «μετακομιση» του Συλλογου «Αγιων Θεοδωρων» στη νεα του Στεγη

Σχεδόν έτοιμη η κεντρική μονάδα της σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Ν. Λιβεριάδου κατά την εκδήλωση κοπής πίτας του Συλλόγου

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή της, βρίσκεται η κεντρική μονάδα της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Άγιοι Θεόδωροι» σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά κατά την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νατάσα Λιβεριάδου.
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, παρουσία των μελών αλλά και φίλων του Συλλόγου στο κέντρο Diamond, με στόχο, πέραν φυσικά της διασκέδασης όλων των παρευρισκομένων, την συγκέντρωση όσο το δυνατό μεγαλύτερου χρηματικού ποσού για την ενίσχυση της προσπάθειας της ολοκλήρωσης του μεγαλεπήβολου έργου της δημιουργίας της Στέγης.
 

Όπως έκανε γνωστό η κ. Λιβεριάδου, η κεντρική μονάδα της Στέγης, 300 τ.μ., είναι σχεδόν έτοιμη, με το ενδεχόμενο να παραδοθεί αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα, με την «μετακόμιση» των μελών του να πραγματοποιείται έως το καλοκαίρι, αλλάζοντας άρδην την καθημερινότητα των παιδιών, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η προσπάθεια για την ολοκλήρωση του συνόλου της Στέγης, ήτοι των οικίσκων στα οποία θα διαμένουν τα φιλοξενούμενα παιδιά, συνεχίζεται.
 
Στην λογική αυτή αλλά και στις υψηλές απαιτήσεις λειτουργίας που θα έχει η νέα μονάδα η κ. Λιβεριάδου κάλεσε το σύνολο των καλεσμένων αλλά και της τοπικής κοινωνίας να συνεχίσουν την προσφορά τους για την επίτευξη του στόχου αυτού, τονίζοντας πως η τοπική κοινωνία εδώ και χρόνια στηρίζει το έργο αλλά και το όραμα του Συλλόγου.   

Την πίτα του Συλλόγου ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, για να ακολουθήσει μία πολύ ζεστή βραδιά με χορό, τραγούδι αλλά και την λαχειοφόρο αγορά που πραγματοποιήθηκε με πολλά πλούσια δώρα για το σύνολο των παρευρισκομένων. 

Ιλχάν Αχμέτ «Είμαι συμπαραστάτης σε κάθε σας βήμα» 

Μεταξύ αυτών ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του τόνισε πως «με κάθε τρόπο θα πρέπει όλοι να βοηθάμε με δωρεές» δηλώνοντας «συμπαραστάτης» του Συλλόγου σε κάθε του κίνηση, υπογραμμίζοντας τέλος «πως τα παιδιά έχουν μέσα τους πολύ αγάπη, την οποία και εμείς θα πρέπει να ανταποδώσουμε». 

Νίκος Σωτηρακόπουλος «Πολιτισμός για μία προοδευτική κοινωνία είναι να αποδεικνύει με πράξεις το ενδιαφέρον της για όσους έχουν ανάγκη στήριξης» 

Παρόντες επίσης ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος ο οποίος κατά τον δικό του χαιρετισμό, επεσήμανε την ανάγκη ευαισθητοποίησης όλης της κοινωνίας, καθώς όπως τόνισε «πολιτισμός για μία προοδευτική κοινωνία είναι να αποδεικνύει με πράξεις ότι ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, για τα παιδιά, για όλους όσους έχουν ανάγκη», η πολιτευτής της ΝΔ κ. Βούλα Ελευθεριάδου καθώς και η πρόεδρος του Συλλόγου “Lions” Ορφέας Κομοτηνής κ. Ζωή Κοσμίδου. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.