Εορτασθηκαν και φετος τα «Ελευθερια Θρακης»

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκαν και φέτος στην πόλη μας τα «Ελευθέρια Θράκης», 89 χρόνια μετά την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό.

Πλήθος επωνύμων και ανωνύμων παρακολούθησαν την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση τιμώντας κατʼ αυτόν τον τρόπο όλους όσοι αγωνίσθηκαν για την ελευθερία της Θράκης.

Δημήτρης Κοτσάκης,

Δήμαρχος Κομοτηνής,

«Με αισιοδοξία ξεπερνάμε

τις δυσκολίες»

«Να ευχηθώ σε όλους τους συμπολίτες μας «χρονιά πολλά» και να τονίσω ότι η σημασία των Ελευθεριών που γιορτάζουμε φέτος όπως και κάθε χρόνο είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς 89 χρονιά μετά, μας υπενθυμίζει έργα άξια μίμησης, μας κάνει σοφότερους αλλά και μας γεμίζει με αισιοδοξία. Ο λαός μας έχει περάσει πολύ πιο δύσκολες στιγμές και είμαι πεπεισμένος ότι η οικονομική κρίση θα περάσει αρκεί να είμαστε αισιόδοξοι, ενωμένοι, να βάζουμε στόχους και ο καθένας, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, να κληθεί να χειριστεί τα θέματα που άπτονται της ευθύνης του με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα».

Ευριπίδης Στυλιανίδης,

Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών,

«Η Ροδόπη διαδραματίζει

σήμερα πρωταγωνιστικό ρόλο»

«Μπορεί η Θράκη και η Ροδόπη να άργησαν να ελευθερωθούν, είναι βέβαιο όμως ότι χάρη στη συλλογική προσπάθεια όλων πέτυχαν στις μέρες μας να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι χρέος μας, μιμούμενοι τις θυσίες και την πίστη των προγόνων μας, να δώσουμε στην περιοχή τον καλύτερό μας εαυτό ώστε αυτή η πρωταγωνιστική προσπάθεια των Θρακών για ανάπτυξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης να συνεχιστεί.

Ως υπουργός, σε όλα τα υπουργεία τα οποία υπηρετήσει δούλεψα για την Ελλάδα ως βουλευτής Ροδόπης όμως έχω την υποχρέωση να δώσω σε αυτήν την περιοχή όσα έχει στερηθεί εδώ και δεκαετίες και να δώσω στους συμπολίτες μου τις ευκαιρίες που αξίζουν και τις οποίες δεν τους προσέφερε κανένας στο παρελθόν».

Άρης Γιαννακίδης,

Νομάρχης Ροδόπης,

«Ενότητα και συμπόρευση για μια καλύτερη Ροδόπη»

«Το μήνυμα που πρέπει να διαπεράσει όλους τους συμπολίτες μας είναι αυτό της ενότητας και το κάλεσμα για ενεργοποίηση και συμπόρευση όλων το παραγωγικών και κοινωνικών δυνάμεων της περιοχής μας για μια καλύτερη Ροδόπη. Χρόνια Πολλά σε όλους Θρακιώτες, σε όλους τους Ροδοπίτες και σε όλους τους Έλληνες»

Γιώργος Πεταλωτής,

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης,

«Η περιοχή μας σήμερα

δοκιμάζεται»

«Η Περιοχή τις Ροδόπης και της Θράκης γενικότερα είναι η τελευταία περιοχή της ηπειρωτικής Ελλάδας που ενσωματώθηκε στον ελληνικό κορμό. Οι Θράκες υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες μεγαλούργησαν, προσπάθησαν και απέφεραν αποτελέσματα μετά από πολλά χρονιά. Ένα αποτέλεσμα, που όμως, δυστυχώς σήμερα είναι πλέον ζητούμενο μιας και η περιοχή μας για μια ακόμα φορά δοκιμάζεται από την ανεργία και την αποβιομηχάνιση. Προσπαθούμε να πάμε πάλι μπροστά, απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να αθροιστούν οι ανθρώπινες δυνάμεις της περιοχής».

Κωνσταντίνος Σκαρμαλιωράκης, Υποστράτηγος, Υποδιοικητής

Δ΄ Σώματος Στρατού,

«Υψηλό το επίπεδο των

Ενόπλων Δυνάμεων»

«Η άψογη παρέλαση που παρακολουθήσατε σήμερα δείχνει το υψηλό επίπεδο των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα αν χρειαστεί. Αιωνία η μνήμη όσων έπεσαν για να ελευθερωθεί η ακριτική αυτή τη περιοχή και Χρόνια Πολλά στην Κομοτηνή και στη Ροδόπη».

Ο.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.