«Εντυσαν» τα σπιτακια του καταφυγιου εν οψει της κακοκαιριας

Φιλοζωική και εθελοντές ενώθηκαν για την προφύλαξη των αδέσποτων από το δριμύ ψύχος

Παρόντες δήλωσαν αρκετοί Κομοτηναίοι συμπολίτες μας στο κάλεσμα της Φιλοζωικής Κομοτηνής την προηγούμενη Κυριακή για την «ενίσχυση» των σπιτιών των ζώων που βρίσκονται στο καταφύγιο της εν όψει της επικείμενης κακοκαιρίας.
Η Φιλοζωική «πόνταρε» στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας απευθύνοντας κάλεσμα σε όποιον συμπολίτη ή συμπολίτισσά μας ήθελε και μπορούσε να προσφέρει χείρα βοηθείας στο «ντύσιμο» των σπιτιών των ζώων του καταφυγίου με κουβέρτες και άχυρα και δικαιώθηκε καθώς αρκετοί ήταν οι πολίτες που συνέδραμαν δίνοντας το «παρών» το μεσημέρι της Κυριακής στο καταφύγιο.
 
Η συμμετοχή σίγουρα θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη ωστόσο και η συμμετοχή των όσων τελικά προσέφεραν τη βοήθειά τους ήταν πολύτιμη για τα μέλη της Φιλοζωικής που κάθε φορά ξεπερνούν τις αντοχές τους. Έτσι τα ζωάκια που φιλοξενούνται στο καταφύγιο έλαβαν τα βασικά και απαραίτητα μέτρα πρόληψης απέναντι στις τσουχτερές θερμοκρασίες των επόμενων ημερών, αλλά κυρίως έλαβαν την αγάπη, τα χάδια και τη φροντίδα που τόσο τους έχουν αρνηθεί.
 
Πέραν αυτού ο πρόεδρος της Φιλοζωικής Παναγιώτης Γκουδουσίδης, ο οποίος μεταφράζει επί καθημερινής βάσεως την αγάπη του για τα ζώα σε πράξεις, τοποθέτησε δίπλα στο μαγαζί του στο κέντρο της πόλης, σπιτάκια για τα αδεσποτάκια τα οποία βρήκαν κατάλυμα και φαγητό τις δύσκολες λόγω καιρού μέρες που ακολούθησαν. Και όλα αυτά με σεβασμό στους πεζούς που διέρχονται από το σημείο, καθώς τα τοποθέτησε σε τέτοιο μέρος που δεν εμποδίζεται η διέλευσή τους.
 
Ένα μεγάλο μπράβο καταρχάς σε όλους τους εθελοντές συμπολίτες μας που συνέδραμαν στην προσπάθεια της Φιλοζωικής και ένα ακόμα μεγαλύτερο μπράβο – από τα τόσα που αξίζουν- τόσο στον ίδιο όσο και στα υπόλοιπα μόνιμα μέλη της ομάδας, στον Παναγιώτη Γκουδουσίδη για την πρωτοβουλία του η οποία ελπίζουμε να βρει πολλούς μιμητές! Ν.Β. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.