Εντος της εβδομαδας η προκηρυξη τεσσαρων θεσεων στην παραλια του Φαναριου

Δέσμευση του Προέδρου της ΕΤΑΔ Γιώργου Τερζάκη σε συνάντησή του με τον δήμαρχο Κομοτηνής

Θέμα λίγων εικοσιτετραώρων φαίνεται πως είναι η ανάρτηση των προκηρύξεων για την δημοπράτηση τεσσάρων συνολικά θέσεων στην παραλιακή ζώνη του Φαναρίου, από πλευράς της ΕΤΑΔ σύμφωνα με τη δέσμευση του Προέδρου της ΕΤΑΔ κ. Γιώργου Τερζάκη, ο οποίος βρέθηκε στην Κομοτηνή, συνοδευόμενος από συναδέλφους του, την Κυριακή 7 και τη Δευτέρα 8 Μαΐου.
 
Τη δέσμευση του κ. Τερζάκη για την ανάρτηση των σχετικών προκηρύξεων που αφορούν σε τέσσερες θέσεις από το λιμάνι έως και τον δίαυλο του Φαναρίου, επιβεβαίωσε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο οποίος συναντήθηκε μαζί του, σε συνέχεια των πολλών σχετικών αιτημάτων που είχε κάνει το τελευταίο διάστημα.
 
Όπως υπογράμμισε ο κ. Πετρίδης, η συνάντηση ήταν άκρως εποικοδομητική δηλώνοντας αισιόδοξος για την άμεση δρομολόγηση θετικών εξελίξεων τόσο σε ό,τι αφορά τη δημοπράτηση των προαναφερθέντων τμημάτων όσο και για το ζήτημα της αξιοποίησης του κάμπινγκ του Φαναρίου.
 
«Μετά την συνάντησή μου με τον κ. Τερζάκη είμαι αισιόδοξος ότι το τέλμα στο οποίο έχουμε περιπέσει τόσο σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του κάμπινγκ όσο και της διαχείρισης των παραλιών θα εξελιχθεί σε κάτι θετικό για την περιοχή μας» εκτίμησε ο κ. Πετρίδης, επισημαίνοντας τη δέσμευση την οποία έλαβε για την προκήρυξη των τεσσάρων θέσεων που έως τώρα παρέμεναν ανεκμετάλλευτες, με καλύτερους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής από το παρελθόν, όσο και τον ελπιδοφόρο όπως τον χαρακτήρισε σχεδιασμό για τη διαχείριση του κάμπινγκ Φαναρίου, με στόχο την ανάκτηση της παλιάς του αίγλης.
 
«Τέλος καλό, όλα καλά και δεν χρειάζεται να ανατρέχουμε στο παρελθόν» σημείωσε ο ίδιος, ερωτηθείς σχετικά με το αν το ενδιαφέρον αυτό από πλευράς της ΕΤΑΔ ήταν αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκήθηκαν από πλευράς και του Δήμου Κομοτηνής το τελευταίο διάστημα, για να υπογραμμίσει πως «αυτό που τελικά προέκυψε είναι ότι χρειάζεται πίεση, γιατί οι άνθρωποι αυτοί δέχονται πιέσεις και κρούσεις για την αξιοποίηση από όλη την Ελλάδα. Είναι περισσότερο δική μας υποχρέωση να τους κάνουμε να αντιλαμβάνονται τις δυνατότητες και την αξία της περιοχής σε όλα τα ζητήματα κεντρικής διοίκησης, γιατί αυτό που λέμε αθηνοκεντρικό κράτος δυστυχώς παραμένει αθηνοκεντρικό».
 
Καταλήγοντας σημείωσε πως «το σημαντικό είναι να βρίσκουμε ανθρώπους που έστω και με καθυστέρηση το αντιλαμβάνονται και προβαίνουν στον απαραίτητο σχεδιασμό, όπως διαφάνηκε τώρα για την περίπτωση του Φαναρίου. Οι άνθρωποι έχουν σχεδιασμό αλλά στον κυκεώνα όλων των υπολοίπων πιέσεων που δέχονται από όλη την Ελλάδα δεν είχαν προκάμει να μιλήσουν μαζί μας». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.