Εντονη κινητικοτητα για το θεμα της γριπης των πτηνων

Οι εξελίξεις στο θέμα της Γρίπης των πτηνών, με εμφάνιση και σε ανθρώπους στη γειτονική Τουρκία, έως και την περιοχή της Κωνσταντινούπολης, καθώς και εξάπλωση της Γρίπης σε εκτροφές πουλερικών στη Ρουμανία και Ουκρανία, καθιστούν την κατάσταση ιδιαίτερα ανησυχητική. Η επικινδυνότητα ενισχύεται από το γεγονός ότι τα καιρικά φαινόμενα συμβάλλουν στη μαζική έλευση των αποδημητικών πτηνών στους υδροβιότοπους της χώρας, επομένως και των Νομών του Δικτύου.

Δεδομένου ότι στην περιοχή μας υπάρχει πληθώρα υδροβιότοπων αρκετοί εκ των οποίων μάλιστα είναι κοινοί ανάμεσα στους Νομούς καθώς και το ότι βρισκόμαστε στα σύνορα με την Τουρκία, θεωρήθηκε, ενόψει συνάντησης με τις μετέχουσες Νομαρχίες των άλλων χωρών, αναγκαίο να γίνει συνάντηση εργασίας του Ελληνικού τμήματος του Δικτύου Διασυνοριακής Συνεργασίας Νομαρχιών. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10:30 στη Νομαρχία Ξάνθης με συμμετοχή εκπροσώπων των Νομαρχιών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας και Σερρών από τις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής, Δημόσιας Υγείας και ενός εκπρόσωπου της πολιτικής ηγεσίας. Στη συνάντηση θα μετέχουν επίσης εκπρόσωποι των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υγείας και της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Σκοπός της συνάντησης είναι η ανταλλαγή απόψεων, η ετοιμότητα σε μέσα, προσωπικό και εξοπλισμό, η ύπαρξη σχεδίου και ο διασυνοριακός συντονισμός των ενεργειών των Νομαρχιών, σε επίπεδο προετοιμασίας, για τη μεγιστοποίηση της πρόληψης αλλά και της αντιμετώπισης σε κάθε προληπτικό και κατασταλτικό επίπεδο προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.